Obrazovanje

Medicinski fakultet: Promovisani mladi doktori, magistri i masteri

23.10.2021 | 15:47 Medicinski fakultet: Promovisani mladi doktori, magistri i masteri

Medicinski fakultet u Foči, jedan od stubova razvoja medicine, medicinske edukacije, istraživanja i akademskog života u Republici Srpskoj ponosan je na 104 nova diplomca, magistre i mastere četiri studijska programa.

Na ceremoniji u Gradskom pozorištu diplome je dobilo 40 doktora medicine, 12 doktora stomatologije, 30 profesora specijalne edukacije i rehabilitacije, 22 diplomirana medicinara zdravstvene njege i četiri magistra i mastera na studijskom programu zdravstvena njega.

Među diplomcima koji su postigli najbolje rezultate tokom studija je Bilećanka Tamara Piljević sa prosjekom ocjena 9,38 na studijskom programu Medicina. Trud se isplatio, na posao nije čekala.

-Bilo je teško, mnogo različtiih emocija, i ljutnje i tuge i strepnje, ali i radosti. Bilo je dosta neprospavanih noći, međutim na kraju kada se sve to završi, shvatite da je vrijedilo. Ja sam već počela da radim u Domu zdravlja u Herceg Novom, imala sam tu sreću, sada osjetim zadovoljstvo i da mi nije žao uloženih dana i godina, sada je sve lakše i sa manje stresa-rekla je Piljevićeva.

Na svom dvadesetosmogodišnjem putu razvoja Medicinski fakultet izrastao je u središnje medicinsko učilište u Srpskoj. Na ovoj visokoškolskoj ustanovi posebno su ponosni na sadašnje i bivše studente, sve ljekare, naučne radnike i profesore koji su svojim trudom i radom omogućili da fakultet postane centar stručnosti Republike Srpske.

-Iz godine u godinu dolaze nam dobra djeca, interesovanje ne jenjava. Već na ulaznom testu su to već odlikaši, dobar materijal se lako oblikuje, kasnije su to dostojni akademski građani koji kada izađu sa ovog fakulteta svoje znanje i vještine stavljaju u službu društva, humanosti. Fakultet je dobar primjer kako u jednoj maloj zajednici napraviti ambicioznu sredinu u kojoj ostaju mladi ljudi. Trudićemo se da u budućnosti kroz otvaranje još veće ponude u smislu proširivanja naših studijskih programa i ostalog što više mladih ljudi ovdje zadržimo i da to bude jedan zamajac razvoja ovog istočnog dijela Republike Srpske-rekao je dekan fakulteta Dejan Bokonjić.

Diplomce četiri studijska programa koji su tokom školovanja postigli najbolje rezultate Fakultet je novčano nagradio. Među njima su Tamara Piljević(9,38) studijski program Medicina, Teodora Mijanović(9,63) i Đurđina Ćiković (9,10)studijski program Stomatologija, Sanja Jevtić (8,94) studijski program Zdravstvena njega, Nevena Ašćerić(9,46) i Maja Pantović(8,34) studijski program Specijalna edukacija i rehabilitacija.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: