Vijesti

Raspisan javni pretpoziv za drugi krug projekta „Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornjodrinske regije”

20.11.2021 | 17:05 Raspisan javni pretpoziv za drugi krug projekta „Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornjodrinske regije”

Švajcarski Karitas u BiH raspisao je javni pretpoziv za učešće u drugom krugu projekta „Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornjodrinske regije”, koji ta humanutarna organizacija provodi zajedno sa Opštinom Foča.

Cilj projekta je da se podrže pojedinci i porodice, lokalna udruženja i mali preduzetnici koji imaju ideju kako da uvećaju vlastito prihodovanje, a spadaju u kategoriju nezaposlenih, zaposlenih sa nedovoljnim primanjima i druge kategorije stanovništva u nepovoljnom ekonomskom i socijalnom položaju, saopšteno je iz lokalne uprave.

Navode da ohrabruju da se prijave i žene, udruženja žena, omladinske organizacije, zanatlije, te pojedince i grupe čije je djelovanje usmjereno na sektor informacionih tehnologija.

Učešće korisnika u finansiranju projekta je 20 odsto, dok će ostatak novca obezbijediti švajcarski Karitas i Opština Foča.

Korisnicima su na raspolaganju dvogodišnji grantovi do 5.000 KM za pojedince i do 15.000 KM za oblike zajedničkog poslovanja, dodaje se u saopštenju.

Zainteresovani dodatne informacije i formular za prijavu mogu dobiti u opštinskom Centru za usluge građanima ili putem zvanične internet stranice Opštine Foča.

Prijave kandidata koji su učestvovali u prvom krugu projekta neće biti razmatrane.

Javni pretpoziv otvoren je do petka, 3. decembra.

Projekat „Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornjodrinske regije”  kao vid osnaživanja i podrške građanima švajcarski Karitas provodi u opštinama Foča, Čajniče, Novo Goražde, Višegrad, Rudo, Ustikolina, Pale (FBiH) i Goraždu.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: