Vijesti

Prvi automobil sa oznakom Made in Foča, Radivojev ručni rad

11.12.2021 | 09:51 Prvi automobil sa oznakom Made in Foča, Radivojev ručni rad

Kada se kaže ručni rad, obično se misli na pletenje, heklanje, izradu suvenira ili namještaja, a da se može sa deset prstiju, uz pomoć samo najnužnijeg alata, napraviti automobil, zvuči pomalo nevjerovatno.

Za uporne i nepokolebljive, kakav je tridesetčetvorogodišnji Fočak Radivoje Radović, sve je moguće, naravno, uz ogroman trud, ljubav i vjeru u ostvarenje sna.

Iz njegove majstorske radionice uskoro će izaći prvi fočanski automobil „Danster“.

 

Radivoje ga je napravio, prema dizajnu koji je sam osmislio, za svoju dušu, a nazvao ga je po sinovima Danilu i Stefanu.

Vrijedne majstorske ruke dvije godine su strpljivo izrađivale dio po dio i sklapale vozilo .

 

I sve to u improvizovanim uslovima oskudno opremljene radionice. Bukvalno, samo sa brusilicom i aparatom za varenje.

„Ovo je automobil moje ručne izrade, napravio sam ga sam u svojoj radionici. Namijenjen je isključivo za terensku vožnju za ofroad takmičenja, za malo ekstremnije uslove vožnje. Počeo sam da ga pravim 2019. i  do sada sam na njemu ostavio nekih 125 radnih dana“, priča Radivoje.

Radovi su u završnoj fazi, „Danster“ je ofarban i Radivoje je počeo finalno sklapanje dijelova.

„Šasiju i konstrukciju sam uradio sam, motor i mjenjač su od bemvea, pogon od jednog vojnog vozila, a ostalo sam sve sam uradio. Sjedišta su isto ručno izrade- Rikaro sportska sjedišta sa pojasevima, ja sam ih pravio i treba sad da ih nosim na tapaciranje da se završe i smontiraju na auto“, ponosan je Radivoje na svoj unikatni rad.

 

Za razliku od bagija, na sličan način pravljenih otvorenih vozila, koja su namijenjena za vožnju ljeti, “Danster” će biti za sva godišnja doba, biće zatvoren, a imaće i grijanje.

Radivoje samo zna kako je uspio da ispresavija masivne željezne cijevi da bi dobio skladne linije blatobrana i šasije koje vozilu daju atraktivan sportski izgled, ali i povećavaju bezbjednost vožnje, imajući u vidu namjenu vozila.

Trebalo je dosta i snage i vještine.

 

„Ovakve stvari se rade u dobro opremljenim radionicama, gdje imaju mašine za savijanje cijevi, za rezanje cijevi pod uglovima, a ja sam ovo faktički odradio svojim rukama sa brusilicom bez tih nekih posebnih dodataka“.

Bilo je dosta muke, posebno sa izradom i ugradnjom dijelova upravljačkog mehanizma, ali Radivoje nije odustajao, čak ni kada su ga stariji majstori ubjeđivali da neće uspjeti.

 

Toliko prolivenog znoja i uložene ljubavi ničim se ne mogu platiti, tako da „Danster“ nema cijenu. Radivoje vjeruje da će uspjeti da ga registruje, za šta će biti potrebno da prođe testiranja na Mašinskom fakultetu.

„Za registraciju, vozilo treba da ide na Mašinski fakultet radi atesta varova, šasije, diferencijala, kočnica, upravljačkog sistema i kada dobijem sve te dozvole može biti registrovano, naravno kao i svako drugo.  Snaga će biti oko 200 „konja“, bemveov motor sa šest cilindara. Za sada ne planiram da ga prodajem, previše sam uložio u njega, možda neko sljedeće da prodam, a ovo ću da zadržim za sebe”, ističe vrijedni majstor.

Ostalo je još da stigne poručeno šofersko staklo, da Radivoje ofarba vrata i izglanca i priključi motor, tapacira i postavi sjedišta, a onda će, vjeruje za Novu godinu, ulicama Foče ponosno da provoza i sugrađanima pokaže svojih ruku djelo.

„Radim u smjeni, nema se puno slobodnog vremena, ali volio bih, trudiću se da ta prva vožnja bude za Novu godinu i naše praznike“, poručio je Radivoje.

Izvor: Radio Foca

Podijelite vijest: