Obrazovanje

Cvijanović: Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ po načinu rada poseban u Srpskoj

11.01.2022 | 13:09 Cvijanović: Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ po načinu rada poseban u Srpskoj

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Srpske Nataša Cvijanović posjetila je Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ u Foči, gdje se upoznala sa uslovima za boravak djece. Istaknuto je da će resorno ministarstvo nastaviti da pruža podršku ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi čiji su kapaciteti među najvećim u Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što u fočanskom vrtiću boravi veliki broj djece i naglasila da ga među brojnim vrtićima u Srpskoj posebnim čini ne samo izgled i veličina samog objekta, već i način rada u vrtiću.

-U ovom vrtiću rade sjajni vaspitači. Imamo veliki broj djece i očekujemo da će se taj broj povećavati. Već postoje liste čekanja. Bez obzira što je objekat vrtića veliki, kapaciteti jesu veliki, ali ipak postoje liste čekanja-rekla je Cijanovićeva.

U Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ ističu da je dosadašnja saradnja sa  Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske bila na zavidnom novou, što je dalo dobre rezultate.

Želja im je da u narednom periodu zajedničkim snagama prošire kapacitete kako bi mogli da prime još više mališana, kaže direktor vrtića Slađana Vladičić.

-Liste čekanja su već formirane i zaista nastojimo da sve prioritete rješavamo. Konkurs za prijem nove djece biće raspisan u maju, tako da je naša vizija da povećamo obuhvat djece predškolskog uzrasta. Svakako ćemo u narednom periodu raditi na proširenju kapaciteta i nadamo se da ćemo taj problem riješiti u skorije vrijeme-rekla je Vladičićeva.

U vrtiću „Čika Jova Zmaj“ trenutno stasava 253 mališana, svrstanih u 11 vaspitno-obrazovnih grupa.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: