Sport

Privatnici osvojili Radničku ligu, pobijedilo druženje

28.03.2022 | 10:40 Privatnici osvojili Radničku ligu, pobijedilo druženje

Ekipa Privatni sektor osvojila je, nakon šestomjesečnog takmičenja, Radničku ligu u malom fudbalu u Foči, savladavši u finalu rezultatom 4:1 ekipu Šumskog gazdinstva “Maglić”.

U susretu za treće mjesto sudarile su se dvije policije. Od pripadnika Ministarstva pravde, uspješniji su bili pripadnici Ministartva unutrašnjih poslova, tačnije, Policijska uprava Foča je sa 3:1 savladala ekipu fočanskog Kazneno-popravnog zavoda.

U Radničkoj ligi u malom fudbalu učestvovalo je 14 ekipa sastavljenih od radnika javnih i privatnih kolektiva, a odigrano je više od 120 utakmica.

Trgovci, ekonomisti, medicinari, pravnici, policajci, sveštenici, učitelji i vjeroučitelji, ugostitelji, rafteri, šumari, opštinari i radnici raznih drugih zanimanja, zahvaljujući najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, družili su se pola godine na parketu Gradske dvorane.

Nakon ligaškog dijela i doigravanja osam prvoplasiranih, šampionski pehar osvojili su Privatnici za koje su igrali radnici iz ugostiteljstva, trgovine i drvoprerade.

Kapiten pobjedničke ekipe Jovo Janjić kaže da je liga bila kvalitetna sa dosta zanimljivih utakmica.

„Bilo je lijepo družiti se ovih šest mjeseci, utakmice su bile prije svega u duhu fer-pleja, a mislim da je i publika uživala. Nadamo se da će se ova priča nastaviti“, rekao je Janjić.

Odličan utisak ostavila je i ekipa Šumskog gazdinstva “Maglić” koja je poklekla tek u finalu.

Iz njihovih redova je najbolji igrač Radničke lige Marko Vuković.

„Sve pohvale organizatorima i nadamo se da će iz godine u godinu liga biti masovnija i kvalitetnija“, rekao je Vuković.

Priznanje za najboljeg strijelca Radničke lige dobio je Ratko Marić iz KPZ-a, a za najboljg golmana Slobodan Milanović iz Privatnog sektora.

Pehare najboljim ekipama i pojedincima uručio je načelnik opštine Milan Vukadinović, na čiju inicijativu je takmičenje i organizovano.

Pod pokroviteljstvom opštine, organizator je bila novoformirana Skupština Radničke lige.

Vukadinović najavljuje i mogućnost proširenja Lige uključivanjem radnih kolektiva iz okolnih opština.

„Mislim da je napravljen pun pogodak sa Radničkom ligom, s obzirom na broj učesnika, na broj odigranih utakmica, na vremenski interval, pobijedilo je prije svega druženje. Toplo preporpučujemo svim opštinama i gradovima u Srpskoj da slijede naš primjer, a čak razmišljamo i o regionalnom principu ovog takmičenja i to ću predložiti načelnicima sa regije da to probamo da ostvarimo“, naveo je Vukadinović.

Finalno veče nastupom je uveličalo KUD Foča.

Radnička liga imala je i dobrotvorni karakter. Učesnici su izdvojili dio ličnih primanja i pomogli liječenje sugrađanke Maje Vrbarac, nekadašnjeg kapitena odbojkašica “Maglića”.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: