Kultura

Muzej Stare Hercegovine raznolikim kulturnim programom, koji će trajati od 19.00 do 23.00 časova, obilježiće “Noć muzeja” u subotu, 14. maja.

12.05.2022 | 12:51 Muzej Stare Hercegovine raznolikim kulturnim programom, koji će trajati od 19.00 do 23.00 časova, obilježiće “Noć muzeja” u subotu, 14. maja.

Muzejski radnici osmislili su različite sadržaje prilagođene svim starosnim grupama.

-Ulaz je slobodan za sve posjetioce koji će imati priliku da pogledaju gostujuću izložbu slika Milene Šotre Gaćinović iz legata Muzeja Hercegovine u Trebinju, kao i naše stalne postavke-Foča u prošlosti, dr Risto Jeremić, Fočanski period NOB-a, Etnografska postavka, Spomen soba-saopšteno je iz Muzeja.

U „Noći muzeja“, koju ova kulturna ustanova obilježava osmi put, učenici Osnovne muzičke škole iz Foče će u 19.00 časova izvesti koncert, dok je za 20.00 časova planirana video prezentacija Muzeja.

“Noć muzeja” je manifestacija koja se pod različitim varijacijama osnovnog naziva i u različitim terminima, ponegdje i više puta godišnje, održava u više zemalja Evrope.

Prva “Noć muzeja” održana je u Berlinu 1997. godine pod nazivom “Duga noć muzeja” i vrlo brzo je postala popularna u mnogim državama.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: