Sport

Šah: Miljana i Sofija šampionke BiH

17.05.2022 | 16:29 Šah: Miljana i Sofija šampionke BiH

Šahistikinje iz Foče Miljana Golubović i Sofija Mimić osvojile su titule šamiona BiH na prvenstvu koje je održano u Neumu.

Golubovićeva je titulu osvojila u konkurenciji do 18, a Mimićeva do 14 godina, čime su stekle pravo nastupa na evropskom i svjetskom prvenstvu.

Fočanke su prethodno osvojile i titule šampiona Republike Srpske.

Medalje iz Neuma, i to bronzanog sjaja, ali ništa manje vrijedne, donijele su Anđela Ivanović, do 16, i Irina Mimić, do osam godina, tako da je klub iz Foče osvojio ukupno četiri odličja na Prvenstvu BiH, što je sjajan rezultat.

Iz OŠK „9. januar“ istakli su da je ovo prvi put da imaju prvaka, odnosno prvake BiH, tako da svake godine pomjeraju granicu dostignuća ovog kluba.

Zahvalili su se svima koji su im pomogli da odu na 22. Omladinsko i kadetsko prvenstvo BiH i samim tim da postignu ovaj veliki uspjeh.

Inače, mladi šahisti iz Republike Srpske pokazali su najviše znanja na ovom takmmičenju, pa će od 24 mjesta predviđena za predstavnike BiH na svjetskim i evropskim kadetskim prvenstvima ove godine, 17 pripasti predstavnicima Srpske.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: