Vijesti

Automobili, semafori, roboti, kosmonauti… Nakon dvije godine održan maskenbal

20.05.2022 | 12:27 Automobili, semafori, roboti, kosmonauti… Nakon dvije godine održan maskenbal

Fočanski Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” organizovao je, nakon dvije godine pauze, tradicionalni dječiji maskenbal u kojem je učestvovalo više od 300 djevojčica i dječaka.

Uz djecu iz obdaništa, njih oko 250, u maske se obuklo i šezdesetak predškolaca iz Foče i Miljevine, polaznika programa za pripremu u školu pri ovoj ustanovi.

Zbog zabrane javnih okupljanja, prethodne dvije godine nije bilo maskenbala, pa je dosta djece prvi put učestvovalo u ovom za njih izuzetno radosnom događaju.

Da su se svi, i djeca i roditelji i vaspitači, poželjeli ovog vida zabave svjedoče čini se nikad kreativnije maske- od uobičajenih princeza, vila, čarobnjaka I raznih superheroja, do automobila, semafora,  kosmonauta,  robota za čiju izradu je trebalo uložiti dosta truda.

„Ja sam Pčelica Maja. Mama i tata su mi pomogli, a ja sam se sama obukla. Mnogo je lijepo, prvi put mi je da sam na maskenbalu, kaže petogodišnja Lena.

Šestogodišnji Gabrijel maskirao se u jednog od superheroja.

„Supermen može da se popne na kuću, a njegov neprijatelj je Hulk“, kaže Gabrijel.

U osmipšljavanju i izradi maski, osim roditelja, veliku ulogu imale su i vaspitačice, koje su se takođe obukle u maštovite maske.

Među njima i dva gusara, Sandra Šupić i Jovana Elez.

„Roditelji i djeca bili su izuzetno kreativni, tako da imamo prelijepe maske. Naša grupa prvi put učestvuje, danima su ovo iščekivali i njihovi osmijesi sve govore“, kaže Šupićeva.

Njena koleginica Jovana Elez kaže da su pomogli djeci da osmisle što ljepše maske i da su one spoj roditeljskih i ideja iz vrtića.

„Osmišljavanje i izrada maski utiče pozitivno na razvoj djece, da se razvijaju, da rade uz druženje koje je najvažnije“, istakla je Elezova.

Direktor Vrtića “Čika Jova Zmaj” Slađana Vladičić zadovoljna je što su djeca konačno dočekala da na ovaj način mogu da iskažu maštovitost i stvaralaštvo.

„Šarenolikost maski, kretaivnost roditelja, tetki, baka, deka, pjesma, igra to je sve ono što svake godine obilježi ovaj divni događaj. Djeca su o maskenbalu danima pričala, pogotovo najmlađi koji prvi put učestvuju“, rekla je Vladičićeva.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: