Vijesti

Vidović: Foči i dalje podrška Vlade Srpske

23.05.2022 | 22:13 Vidović: Foči i dalje podrška Vlade Srpske

Foča može da računa na podršku Vlade RS u realizaciji infrastrukturnih i kapitalnih projekata, rečeno je na sastanku ministarke finansija Srpske Zore Vidović i načelnika opštine Milana Vukadinovića

Vidovićeva je, nakon sastanka u Foči, poručila da ova lokalna zajednica ima kontinuiranu pomoć i podršku Vlade u svim projektima važnim za bolji život njenih građana.

-Da pokrenemo određene nove projekte, neke privedemo kraju ove godine, neke naredne, uglavnom Foča neće ostati sama, Vlada će pomoći koliko bude u mogućnosti, a nešto će se i kreditnim sredstvima završavati. Ima tu projekata poput izgradnje zgrade za mlade bračne parove, starački dom, obaloutvrde, zatim uređenja infrastrukture u oblasti rafting turizma-rekla je Vidovićeva.

Načelnik Foče Milan Vuakdinović uvjeren je da uz podršku Vlade RS i sa kapitalnim projektima Foča može da napravi nove razvojne iskorake.  

-Očekujemo pomoć u sferi raftinga, odnosno asfaltiranje puta desnom obalom Tare. Proglašenjem parka prirode, za šta očekujemo da uz podršku Vlade bude do kraja ljeta završeno, postići ćemo brojne iskorake. Ono što nas je posebno interesovalo jesu putne komunikacije, imamo uvjerenja od ministarke da se ide u realizaciju putnih komunikacija prema Tjentištu i Šćepan Polju, raspisuju se tenderi-rekao je Vukadinović.

Ministarka Vidović izrazila je zadovoljstvo zbog stabilizacije budžeta u Foči, navodeći da opština redovno izmiruje obaveze, te da su likvidni.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: