Obrazovanje

Izuzetno uspješna godina za OŠ “Veselin Masleša”

08.06.2022 | 15:42 Izuzetno uspješna godina za OŠ “Veselin Masleša”

Danom učeničkih postignuća, Osnovna škola „Veselin Masleša“ iz Foče napravila je osvrt na školsku godinu, koja je na izmaku, i podsjetila na brojne uspjehe svojih učenika.

Uz bogat kulturno-zabavni program, uručene su nagrade i zahvalnice. Za đaka generacije izabrana je Anđela Ivanović.

Osnovna škola „Veselin Masleša“ ima se čime pohvaliti u ovoj školskoj godini. Uz odlične rezultate koje postižu u nastavi, učenici ove škole uspješni su i u vannastavnim aktivnostima.

Od stranih jezika, preko poznavanja interneta, do šaha i malog fudbala, đaci Gornje škole pokazali su da su svestrano nadareni, kao i da njihovi nastavnici i učitelji izuzetno kvalitetno obavljaju svoj posao.

Direktor Blaško Trifković izdvaja da je učenica petog razreda Lara Savić osvojila prvo mjesto na republičkom takmičenju “Kako biti siguran na internetu“.

„Zatim, treće mjesto na republičkom takmičenju iz ruskog jezika osvojila je Anđela Ivanović, koja je ujedno đak generacije. Veliki uspjeh ostvarili su i naši šahisti, koji su bili treći na republičkom takmičenju, a djevojčice u malom fudbalu su bile druge, takođe, na republičkom takmičenju“, naveo je Trifković.

Deveti razred ove godine završava 66 učenika, od čega 53 u centralnoj školi i 13 u područnoj školi u Brodu na Drini.

Mali maturanti imali su zanimljivu ekskurziju u Trebinju, a proslavu male mature zakazali su za 10. jun.

„Bila su tri vukovca, a sa posebnim diplomama sedam učenika. Anđela Ivanović, učenik generacije, je zaista svestran učenik, učestvovala je na različitim takmičenjima i osvajala vrijedne nagrade“, rekao je Trifković.

Svestranost Anđele Ivanović- sve petice uz harmoniku, solo pjevanje, šah, slikarstvo

Za Anđelu Ivanović, đaka generacije Osnovne škole „Veselin Masleša“ iz Foče, drugari i nastavnici imaju samo riječi hvale i ističu da zadivljuju njena svestranost i odlični rezultati koje postiže u čemu god se oprobala, kao i njena skromnost i nenametljivost.

Uz sve petice u đačkoj knjižici, Anđela je redovni učesnik brojnih školskih takmičenja- iz matematike, fizike, informatike, srpskog i ruskog jezika, vjeronauke, a od vannastavnih aktivnosti bavi se folklorom, stonim tenisom i šahom u kojem je posebno uspješna.

Već šest godina pohađa odsjek harmonike u Muzičkoj školi, a dvije godine odsjek solo pjevanja i uporednog klavira. Uz sve to, nadarena je i za likovnu umjetnost.

Anđela kaže da voli sve predmete i da se trudi da im posvetim jednaku pažnju.

„Nisam se još odlučila čemu bih dala prednost, upisaću opštu gimnaziju, pa ću se potruditi da za te četiri godine iskristališem šta ću kasnije upisati i šta u stvari više volim“, priča Anđela.

Kao član sada već čuvene šahovske sekcije ove škole, koju vodi vjeroučitelj Radan Mimić, osvojila je bronzane medalje u Srpskoj i BiH. Njena velika ljubav je i muzika, a sve više je interesuje i likovna umjetnost.

„Učestvujem na raznim slikarskim konkursima, trudim se, a nedavno sam učestvovala i na slikarskoj koloniji sa akademskim slikarima. Nadam se da će krenuti škola slikanja u Foči, kojoj bih se rado priključila“, navela je Anđela.

Đak generacije Osnovne škole „Veselin Masleša“ poručila je da se sve obaveze mogu uskladiti, uz dobru organizaciju, te da vrijedi biti marljiv đak, pratiti svoje snove i vjerovati do kraja u sebe.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: