Sport

Na Sastavcima ribolovci bez ulova

20.06.2022 | 12:09 Na Sastavcima ribolovci bez ulova

Sportsko-ribolovno društvo „Mladica iz Foče u subotu je organizovalo takmičenje u disciplini „Lov ribe udicom na plovak“.

Tokom tročasovnog takmičenja ribolovci u seniorskoj konkurenciji nisu uspjeli uloviti nijedan promjerak drinske ribe, dok su kadeti bili nešto uspješniji. Ipak, zadovoljni su organizacijom i druženjem, što je i prvi cilj jednog ovakvog okupljanja.

U kadetskoj konkurenciji nastupila su dva takmičara, dok je devet seniora pokušavalo nadmudriti ribu. Aleksa Mašić je ulovio 17 pliski, pa je tako nadmašio svog kolegu Sandra Kovačevića i osvojio prvo mjesto u kadetskoj konkurenciji. Pobjednik među seniorima određen je žrijebom. Prvo mjesto je pripalo Draganu Blagojeviću, drugi je bio Stefan Lugonjić, a treći Vladimir Trivun, koji je ujedno sekretar Društva i ribočuvar.

“Takmičari koji su danas u obje konkurencije ostvarili pobjede, imaju pravo učešća na Prvenstvu RS koje će biti u julu održano na Savi u Brodu, kao i u Kupu RS koji će se održati u septembru na višegradskom jezeru, na Drini. Iako danas nismo imali sportske sreće, lijepo smo se družili, ukazali na važnost očuvanja Drine i njenog ekosistema“, naglasio je Trivun.

Za pobjednike su obezbjeđeni pehari i diplome, a sponzor, prodavnica ribolovačke opreme „Ribarski san“ za prva tri mjesta obezbijedila je kupone za opremu u vrijednosti od 150 maraka.

Vodostaj Drine je bio dobar, nije bilo naglog porasta nivoa vode, koji je povremeno uzrokovan puštanjem akumulacije iz Pivskog jezera, ribolovci su dan ranije pripremili i uredili stazu na Sastavcima, ali, kako kažu, imaće više sreće drugi put i vjeruju u uspjeh na republičkim takmičenjima.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: