Sport

Više od 70 osnovaca predstavilo odbojkaške vještine

22.06.2022 | 09:45 Više od 70 osnovaca predstavilo odbojkaške vještine

Promotivni turnir u mini odbojci na Trgu kralja Petra u Foči okupio je više od 70 osnovaca, polaznika „Maglićeve“ škole odbojke. Najmlađi fočanski odbojkaši predstavili su stečeno znanje i vještine s loptom, a ovaj put rezultat nije bio u prvom planu.

Prema ocjenama trenera među najtalentovanijim za ovaj sport su dvanaestogodišnji Anica Miletić i Vukašin Paprica. Odbojka ih je privukla prije četiri godine i od tada ne izostaju sa treninga.

-Moje drugarice su trenirale odbojku, iz njihovih priča mi se svidjelo i pitala sam kako mogu da se upišem na treninge. Voljela bih da stignem do prvog tima, pa ako budem napredovala da nastavim da se bavim odbojkom profesionalno-rekla je Anica.

-Ranije sam više volio fudbal, odbojku nisam volio. U naselju gdje sad živim više se igrala odbojka za razliku od naselja gdje sam živio, pa sam i taj sport zavolio. Sa drugaricom sam se upisao u školu odbojke i uživamo u igri. Želja mi je da jednog dana igram za reprezentaciju Srbije, ali ćemo to tek da vidimo. U „Magliću“ se trudim da pomognem klubu, da imamo što više pobjeda i budemo jedni od boljih-rekao je Vukašin.

U Odbojkaškom klubu „Maglić“ nadaju se da će ovakvim vidom promocije uspjeti da privuku što više djece, kako bi ih uključili u trenažni proces.

-Foča je uvijek bila poznata po odbojci i talentima. Nadamo se da ćemo na ovaj način uspjeti da drugu djecu privolimo da treniraju i da će na primjeru svojih vršnjaka zavoliti odbojku. Možda uspijemo da otkrijemo još neko talentovano dijete koje će u budućnosti biti odbojkaš ili odbojkašica-rekao je trener u „Maglićevoj“ školi odbojke Vlado Vuković.

Kao suorganizator turnira podršku u promociji odbojke pružila je i Turistička organizacija opštine Foča.

-Prošle godine smo proslavili 60 godina postojanja OK „Maglić“ i mislim da je to dovoljan razlog da mu damo više na značaju, da promovišemo sport i bavljenje fizičkom aktivnošću. Smatramo da je zdravlje na prvom mjestu, a sport osnova za zdrav život. Za mjesec dana organizujemo sportske ljetne igre, a ovaj turnir je uvod pred tu malo veću manifestaciju-rekla je direktor Turističke organizacije Spomenka Popadić.

U Odbojkaškom klubu „Maglić“ trenira oko 150 osnovaca.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: