Vijesti

Sutra počinje manifestacija „Ustikoljansko ljeto“

26.07.2022 | 17:54 Sutra počinje manifestacija „Ustikoljansko ljeto“

Foto: Opština Ustikolina

Dani kulture, sporta i turizma, pod nazivom „Ustikoljansko ljeto“ počinje sutra i trajaće do nedjelje, 31. jula. Bogat program sa velikim brojem koncerata narodne i zabavne muzike okupiće veliki broj posjetilaca iz Gornjeg Podrinja.

Organizator je Opština Ustikolina, koja je nakon tri godine pauze obnovila festival, čime želi promovisati ljepote Drine i bogat poljoprivredni potencijal.

Načelnik ove Opštine, Mujo Sofradžija kaže da se do sada ova manifestacija organizovala 25 puta.

„Želimo da povratimo sjaj manifestacije i napravimo za narod lijep ugođaj i opuštajuću atmosferu. Najveći dio programa predviđen je za koncerte i ove godine zaista imamo važna estradna imena. Sutra je koncert Semira Cerića Koketa, u četvrtak jedna od najvećih regionalnih zvijezda, Neda Ukraden, tu su još i Abid Sakalaš, Zijad Sipović, Ferid Avdić, Kemal Malovčić i Damir Šabić“.

Za malu Ustikolinu ovo je veliki događaj, pa je neophodno izdvojiti značajna finansijska sredstva. Bitnu ulogu odigrao je biznismen i ugostitelj, koji je porijeklom iz Ustikoline, Sejo Brajlović koji je pomogao manifestaciju finansirajući 50 odsto troškova

„Pozivamo i Fočake da dođu, da uživamo u muzici, da se družimo i provedemo“, kaže Sofradžija, vjerujući u uspjeh festivala i dobru zabavu.

Pored muzičkog programa i koncerata koji će svako veče počinjati u 21 čas, organizovani su Drinska regata, takmičenje u ribolovu i turnir u malom fudbalu.

Izvor: Radio Foča

 

Podijelite vijest: