Sport

Funkcioner Uefe: Fudbal frends zaslužuje širu podršku

30.07.2022 | 10:54 Funkcioner Uefe: Fudbal frends zaslužuje širu podršku

Generalni sekretar Uefine fondacije za djecu Urs Kluser otvorio je večeras 16. Međunarodni turnir Fudbal frends u Foči poručivši da je ovo odličan format turnira i da zaslužuje širu podršku.

Turnir je otvoren svečanim defileom ekipa učesnika, nakon drugog polufinalnog meča u kojem je domaća Sutjeska savladala sarajevski Željezničar sa 3:1.

Funkcioner Uefe istakao je da je uživao u prelijepoj igri domaćeg i tima iz Sarajeva.

„Oduševljen sam igrom, fantastičan meč, vidio sam toliko talentovanih mladih igrača, a pobijedio je odličan domaći tim, impresivno“, rekao je Kluser.

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović istakao je na otvaranju da je Fudbal frends mnogo više od turnira.

„To je fuzija prijateljstva i sporta. Siguran sam da među ovim mladim fudbalerima imamo buduće zvijezde mnogih evropskih velikana i reprezentativaca svojih zemalja“, rekao je Vukadinović.

Predsjednik Asocijacije Fudbal frends Zoran Avramović rekao je da je je najvažnije od svega da su svi mladi igrači oduševljeni gostoprimstvom u Foči.

„Razgovarao sam danas sa tim dječacima i njihov utisak je da su oduševljeni onim što su doživjeli u Studentskom domu gdje su smješteni i onim što su vidjeli na ulicama Foče“, rekao je Avramović.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: