Vijesti

Pomoć višečlanoj porodici Badnjar

16.09.2022 | 16:21 Pomoć višečlanoj porodici Badnjar

Dobrotvor iz Kozarske Dubice Zoran Mijić u ime srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika uručio je pomoć višečlanoj porodici Badnjar iz Foče. Podrška za Badnjare stigla je nakon što su postali bogatiji za šesto dijete. Uskoro bi trebalo da dobiju i novi krov nad glavom.

Kuća za porodicu koja trenutno živi u neuslovnom smještaju u Popovom Mostu kod Tjentišta gradiće se na inicijativu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Glava porodice, Njegoš Badnjar zahvalan darodavcima ističe da će im uručena pomoć i rješavanje stambenog pitanja olakšati život na selu.

-Obećali su nam da će gradnja kuće početi što skorije i praviće je gdje trenutno živimo i gdje se bavimo poljoprivredom-rekao je Badnjar.

Dok čekaju da dobiju krov nad glavom Badnjarima ne prestaje da stiže dodatna pomoć.

-Na pitanje šta im je trenutno potrebno, izrazili su želju da dobiju peć na drva, frižider, prehrambeni paketi i finansijsku pomoć, što im je uručeno-rekao je dobrotvor Zoran Mijić.

U lokalnoj upravi kažu da su obezbijedili zemljište za gradnju kuće u blizini objekta u kojem porodica Badnjar trenutno živi, kako bi nastavili da se bave poljoprivredom. 

-Obezbijeđena su i sredstva za projekat na kojem radi Projektni biro iz Istočnog Sarajeva. Opštinsko Odjeljenje za prostorno uređenje uradilo je snimanje terena i geodetski snimak proslijedilo Projektnom birou. Ponuđen je tipski projekat od 100 kvadratnih metara, koji će zbog potreba porodice Badnjar biti malo izmijenjen. Sve što je do resornog Odjeljenja biće završeno u najbržem roku-rekla je zamjenik načelnika opštine Foča Vesna Rašević

U osmočlanoj porodici Badnjar odrasta pet djevojčica i jedan dječak.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: