Vijesti

Prijem i nagrade za najbolje osnovce i srednjoškolce

20.09.2022 | 16:00 Prijem i nagrade za najbolje osnovce i srednjoškolce

Učenike generacije osnovnih i srednjih fočanskih škola ugostio je načelnik opštine Milan Vukadinović. Za knjižice pune petica i postignute rezultate tokom protekle školske godine najbolji đaci novčano su nagrađeni. Lokalna uprava pratiće ih i podržavati tokom budućeg školovanja.

Milica Perišić i Goran Brborić, najbolji su fočanski srednjoškolci. Milica je đak generacije Srednjoškolskog centra, a Goran Bogoslovije Svetog Petra Dabrobosanskog. Oboje su za dalje školovanje izabrali Univerzitet u Beogradu.

-Planiram da nastavim studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Zahvalna sam načelniku na pomoći i podršci, divan gest koji će nam svima služiti za dalje uspjehe-rekla je Perišićeva.

-Imao sam tu sreću da sam iz Ljubinja, a školovao sam se u Foči. Sve vrijeme sam imao podršku obje opštine i oba načelnika. Svjedoci smo da se puno pažnje i ne pridaje mladima, zato ovakve gestove umijemo da cijenimo. Trudićemo se da u Beogradu sva njihova očekivanja i opravdamo. Školovanje nastavljam na Bogoslovskom fakultetu i uporedo na Filološkom fakultetu, smjer italijanski i srpski jezik i književnost-rekao je Brborić.

Sa titutlom đaka generacije, koju je prethodno ponijela tokom osmogodišnjeg školovanja u OŠ „Veselin Masleša“, Anđela Ivanović srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u fočanskoj gimnaziji.

-Pohvaljeni smo, prepoznati, ukazana nam je podrška od načelnika, to će nam definitivno dati inspiraciju da budemo što bolji i u srednjošj školi, a kasnije i tokom studija-kazala je Ivanovićeva.

U lokalnoj upravi uvijek spremni za svaki vid podrške mladim talentima. Simbolične nagrade tu su kao podstrek njihovim daljim postignućima.

-Ovo je najbolje što Foča ima. Želio sam da ovim mladim ljudima ukažem jedan gest pažnje, prije svega, da ih ohrabrim za dalje i istaknem da opština vodi računa o njima. Uvijek smo im na raspolaganju i nastavićemo da ih podržavamo i pratimo tokom daljeg školovanja-rekao je načelnik opštine Milan Vukadinović.

Uz čestitke na postignutim dosadašnjim rezultatima, Vukadinović je mladima poželio da ih vidi sa novim uspjesima, u Foči i Beogradu.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: