Vijesti

Uz ulice, asfaltira se i igralište ispred SŠC

22.09.2022 | 16:58 Uz ulice, asfaltira se i igralište ispred SŠC

U Foči je u toku rekonstrukcija gradskih saobraćajnica za šta je ove godine iz opštinskog budžeta izdvojeno blizu 150 hiljada maraka.

U okviru ovog projekta, uz trotoare i kolovoze desetak gradskih saobraćajnica, asfaltiraće se i sportsko igralište ispred Srednjoškolskog centra, a novim asfaltom biće presvučeni i prilazni trotoari ka ovoj školi.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Ranko Popović navodi da su sredstva obezbijeđena iz programa utroška sredstava šumskih sortimenata za 2022. godinu.

On je pojasnio da uz oštećene trotoare i kolovoze, koji se, uz prethodno skidanje starog sloja asflata i izradu tampona, nanovo asfaltiraju, ima i makadamskih dionica koje prvi put dobijaju asfaltni kolovoz.

“Poslije izvedenih pripremnih radova i postavljanja podloge, počelo je asfaltiranje, a kompletan projekat je podijeljen u dva lota sa ukupnim iznosom oko 147.000 KM. Izvođač radova je grupa ponuđača, među kojima je nosilac GP Ing DOO Sarajevo sa članom grupe Ilidžaputevi. Predviđeno je asfaltiranje dijelova gradskih ulica u dužini do 300 metara, a obuhvaćeno je desetak gradskih saobraćajnica”, naveo je Popović.

Radovi će, u zavisnosti od vremenskih uslova trajati od 10 do 15 dana.

Ranije ove godine u Foči su asfaltirani lokalni putevi u više mjesnih zajednica, što je sa milion maraka finansirala Vlada Republike Srpske iz programa pomoći lokalnim zajednicama.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: