Vijesti

Opština kupuje stan za Milicu Jevtović, porodici Krsman gradi se kuća

27.10.2022 | 17:30 Opština kupuje stan za Milicu Jevtović, porodici Krsman gradi se kuća

Skupština opštine Foča usvojila je jednoglasno odluku o kupovini stana u Miljevini radi stambenog zbrinjavanja Milice Jevtović, čija je stambena jedinica izgorjela prošle godine.

Milica je supruga preminulog ratnog vojnog invalida prve kategorije Obrada Jevtovića, a bez krova nad glavom ostala je u aprilu prošle godine, kada je u Miljevini uz njenu izgorjela i montažna baraka Vukašina i LJilje Krsman, roditelja poginulog srpskog borca.

Opština Foča izradila je predmjer i predračun radova za izgradnju dvije stambene jedinice u ukupnom iznosu od 73.912 KM, a Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite za njihovo stambeno zbrinjavanje odobrilo je 50.000 KM.
Milica Jevtović izrazila je želju da se stambeno zbrine kupovinom stambene jedinice, a Vukašin Krsman da mu se izgradi nova stambena jedinica, navedeno je u obrazloženju odluke.
Stan koji je predmet kupoprodaje nalazi se u prizemlju stambene zgrade u Miljevini i u pitanju je renovirana i namještena garsonjera površine 27,54 metara kvadratnih, vlasništvo Jelke Lakić.
Cijena ove nekretnine je 20.016 KM.
Kako je rečeno na sjednici, za porodicu Krsman u toku je tenderska procedura za izgradnju kuće, koju zajednički finansiraju opština i resorno ministarstvo.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: