Sport

Fočanski šahisti nastavili dominaciju- zlato i srebro na Kupu Srpske

01.11.2022 | 17:53 Fočanski šahisti nastavili dominaciju- zlato i srebro na Kupu Srpske

Omladinski šahovski klub „9. januar“ iz Foče, predvođen trenerom Radanom Mimićem, osvojio je prvo mjesto u konkurenciji omladinaca i drugo mjesto u konkurenciji kadeta na 27. Kupu Republike Srpske u šahu, koji je održan u Palama.

U konkurenciji omladinaca ekipa iz Foče, koju čine Veljko Mališ, Nikola Mrković, Miljana Golubović, Marko Ivanović, Renata Kalajdžić i Kristina Krnojelac osvojila je zlato uz tri pobjede i jedan poraz.
Ekipa kadeta je imala teži zadatak jer je u njihovoj konkurenciji bilo osam ekipa.
Poslije odigranih sedam kola, ekipa „9. januara“, koju čine Sofija Mimić, Stefan Mitrović, Lazar Mimić, Stefan Nosović i Vasika Ivanović imala je učinak šest pobjeda i jedan neriješen rezultat, što je isti broj poena kao i prvoplasirana ekipa, ali po dodatnim kriterijumima, pripalo im je odlično drugo mjesto.


Iz OŠK „9. januar“ ističu da je kadetska ekipa popravila plasman od prošle godine, kada je osvojila treće mjesto, što im je posebno drago, jer najavljuju nastavak odličnih rezultata koje su ostvarivali njihovi prethodnici, a koji sada igraju za omladince.
„Ovim rezultatima smo potvrdili dominaciju našeg kluba u ekipnoj konkurenciji u Republici Srpskoj koja traje pune tri godine”, rekli su iz ovog kluba.
Na takmičenju je učestvovala i ženska ekipa iz Foče, koja nije osvojila medalju, ali je pružila dostojan otpor dosta starijim i iskusnijim igračicama drugih ekipa.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: