Sport

AK Sutjeska kandidat za domaćina republičkog krosa

11.11.2022 | 14:47 AK Sutjeska kandidat za domaćina republičkog krosa

Fočanski Atletski klub „Sutjeska“ za kratko vrijeme uradio je velike stvari za sport i zaslužuje da dobije domaćinstvo jednog velikog takmičenja, a to će najvjerovatnije biti Prvenstvo Srpske u krosu iduće godine, poručilo je rukovodstvo Atletskog saveza Srpske prilikom posjete Foči.

Predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić, koji je ujedno i predsjednik Ateltskog saveza BiH, i generalni sekretar Saveza Nebojša Matijević obišli su sportske terene u Foči i bliže se upoznali sa radom fočanskih atletičara, te mogućnostima za organizaciju atletskih takmičenja.


Ivičić je naveo da će se Prvenstvo Republike Srpske u krosu iduće godine najvjerovatnije održati na Tjentištu.
„Atletski klub „Sutjeska“ i Atletski savez Srpske imaju veliku želju da promovišu prije svega Foču kao turistički i sportski grad. Na lokalnoj zajednici je da prepozna benefite, a mi ćemo doprinijeti da sve protekne u fer, korektnoj borbi, na način kako pomažemo drugim lokalnim zajednicama“, rekao je Ivičić.


On je dodao da bi na republičkom krosu učestvovalo svih 25 klubova od Novog Grada do Trebinja u svim uzrasnim kategorijama, od cicibana do seniora.
Ivičić je pohvalio rad Atletskog kluba „Sutjeska“, istakavši da je njihov doprinos razvoju atletike ogroman.
Predsjednik AK Sutjeska Žarko Todović kaže da im je velika želja da organizuju Prvenstvo Srpske u krosu.
On je naveo da su sa rukovodstvima dva saveza obišli Gradski stadion i stadion u Donjem Polju, te sportsko-rekreativni centar na Tjentištu i da će zajedno odlučiti koja lokacija bi bila najbolja za održavanje krosa.
„To takmičenje traži travnatu ili zemljanu površinu, tako da mislim da će biti ispunjeni uslovi za održavanje jedne velike sportske priredbe. Potrebno je obezbijediti stazu i obilježiti jedan krug u dužini od kilometar“, rekao je Todović.
Iz opštine su naveli da će nastaviti da podržavaju razvoj atletike u Foči i da će pružiti svu neophodnu pomoć u organizaciji krosa.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: