Vijesti

PU Foča: Obilježena krsna slava MUP-a Republike Srpske

18.11.2022 | 14:07 PU Foča: Obilježena krsna slava MUP-a Republike Srpske

Slavskim obredom, polaganjem vijenaca i prisluživanjem svijeća za 38 poginulih pripadnika nekadašnjeg Centra javne bezbjednosti Srbinje u Foči je obilježen Aranđelovdan, krsna slava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Stradalim policajcima počast je odata ispred spomen-obilježja u zgradi Policijske uprave Foča.

Poručeno je da je uz očuvanje mira i bezbjednosti svih građana obaveza policije i da nastavi da čuva sjećanje na herojstvo svojih kolega koji su za Republiku Srpsku živote dali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Za porodice stradalih policajaca Aranđelovdan je i dan ponosa.

Stradalom pripadniku Specijalne brigade policije MUP-a Srpske Nenadu Mitroviću svijeću je prislužila supruga Anka Škipina.
-Svake godine na ovaj dan prisjećamo se naših voljenih koji su dali živote za Republiku Srpsku. Ponosna sam, ali i ujedno tužna zbog ljudi koji su izgubili živote-rekla je Škipina.
Čestitajući krsnu slavu svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i građanima koji proslavljaju Aranđelovdan, u Policijskoj upravi Foča ističu da će nastaviti predano da rade na očuvanju bezbjednosti.
-Zadovoljni smo postignutim rezultatima. Prioritet u radu policije i dalje će biti bezbjednost građana i borba protiv svih oblika kriminala i korupcije-rekla je portparol PU Foča Marijana Elez.
Uz pripadnike PU Foča, porodice i potomke stradalih, te penzionisane policajce obilježavanju krsne slave MUP-a Srpske u Foči prisustvovali su predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i lokalne uprave.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: