Kultura

U četvrtak otvaranje izložbe slika i crteža „Magija A3 formata“

23.11.2022 | 12:14 U četvrtak otvaranje izložbe slika i crteža „Magija A3 formata“

U galeriji Muzeja Stare Hercegovine, u četvrtak, 24. novembra, biće otvorena izložba slika i crteža „Magija A3 formata“, na kojoj će biti izloženi radovi autora iz Rogatice, Pala, Istočnog Sarajeva i Foče.

Pred posjetiocima će se naći radovi Danijele Novaković iz Rogatice, Draga Ivanovića i Aleksandra Krunića iz Pala, Miloša Popovića iz Istočnog Sarajeva, te Milene Đuković, Danila Ivanovića, Elizabet Hjuz Jovanović,  Dragane Kovač,  Radmila Kovačevića, Radmila Marića,  Vladimira Milanovića, Ivane Mimić, Veselka NJeguša i Dijane Tomović iz Foče.
Prvu fočansku manifestaciju A3 formata osmislio je akademski slikar Danilo Ivanović, koji živi i radi u Norveškoj, a realizuje je Muzej Stare Hercegovine i akademski slikar Vladimir Milanović.
Fočansko okupljanje oko A3 formata ima za cilj da postane tradicionalno.
-U prilog tome ide ljubav pokretača manifestacije prema zavičaju i glad zavičaja za radošću umjetničkog stvaranja. Mnoštvo manifestacija malog i A3 formata u drugim gradovima  dokaz  je da je ova ideja pustila korijen u likovnoj tradiciji-saopšteno je iz Muzeja Stare Hercegovine.
Izložba, čiji su pokrovitelji fočanski Centar za kulturu i informisanje i “Art Danilo”, biće otvorena u 18.00 časova.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: