Vijesti

Staze Arsenija Arsenića obasjane suncem

26.12.2022 | 18:04 Staze Arsenija Arsenića obasjane suncem

Već petanestu godinu za redom fočanski planinari prisjećaju se posljednjeg pohoda istaknutnog planinara Arsenija Arsenića, obilazeći predjele na platou kanjona rijeke Tare, kojima je on prošao prije smrti.

U 15. Memorijalnom pohodu „Stazama Arsenija Arsenića“ i ove godine učestvovao je veliki broj planinara iz Foče. Sunčano vrijeme bez snijega, što je prava rijetkost u ovim predjelima u ovo doba godine, omogućili su zaljubljenicima prirodnih ljepota da bez problema pređu stazu od Velenića, preko planinskog vrha Obzir i sela Dulin brijeg, Ograđenica, Vranovina pa sve do Meštrevca.
Članovi Planinarskog društva „Zelengora“ pohodili su ovu stazu u subotu, a dan kasnije Arsenijevim stopama prošli su i članovi Planinarskog društva „Vučja stopa“.

Arsenije Arsenić umro je 2008. godine nakon kratke i teške bolesti, a iste godine organizovan je i prvi Memorijalni pohod. Ostao je upamćen kao čovjek koji je volio prirodu, ali prije svega čovjek koji je tu ljubav rado prenosio na mlade naraštaje. Planinarski dom u Meštervcu nosi ime po ovom velikom planinaru.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: