Obrazovanje

Srednjoškolci paketićima obradovali djecu iz socijalno ugroženih porodica

30.12.2022 | 14:32 Srednjoškolci paketićima obradovali djecu iz socijalno ugroženih porodica

Savjet učenika Srednjoškolskog centra Foča obradovao je novogodišnjim paketićima djecu iz socijalno ugroženih porodica u okviru akcije „Jedan slatkiš-jedno dijete“ koja promoviše humanost srednjoškolaca i njihovih sugrađana. Paketiće su dobila 62 mališana iz 30 porodica.

Dajana Crnogorac majka je četvoro djece. Kaže da je srećna što su dio akcije srednjoškolaca i njeni Lara, Darija,Tamara i osmomjesečni Danilo. 

-Suprug i ja smo nezaposleni i djeca su se obradovala paketićima. Mnogo smo zahvalni na ovako lijepom gestu-rekla je Crnogorac.
Učenici Srednjoškolskog centra Foča prikupili su 1.850 KM. U humanoj misiji novčano su im pomogli i lokalni privrednici.

-Od najvećeg dijela preostalih novčanih sredstava koja nismo iskoristili u svrhu pravljenja paketića, kupićemo osnovne prehrambene namirnice porodici slabog materijalnog stanja, čija se djeca školuju u Srednjoškolskom centru, dok je ostatak novca namijenjen štićenicima Centra za socijalni rad-rekla je Miona Milić, predsjednik Savjeta učenika Srednjoškolskog centra Foča.

Akcija „Jedan slatkiš-jedno dijete“ dio je šireg projekta na nivou Republike Srpske u kojem fočanski srednjoškolci tradicionalno učestvuju.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: