Vijesti

Bioskop „Doli Bel“: Najgledaniji filmovi „Top gan“ i „Betmen“

31.12.2022 | 12:08 Bioskop „Doli Bel“: Najgledaniji filmovi „Top gan“ i „Betmen“

Bioskop Doli bel u Foči i u ovoj godini bio je mjesto gdje su brojni Fočaci provodili svoje vrijeme.

Prošlu 2021.godinu u bioskopu je obilježila projekcija filma „Toma“ prilikom koje je zabilježena rekordna posjeta,  a u najgledanijem filmu od kada je bioskop otvoren uživala je publika svih generacija.

U ovoj godini najgledaniji filmovi bili su „Top gan“ i „Betmen“, kaže kinooperator bisokopa „Doli bel“ Milica Nikolić:
„Pored ta dva filma najposjećenije su bile projekcije filmova „Božiji čovjek“, „Petka“, „Avatar“, „karta za raj“ i „Ti si taj“. Od dječijih filmova najgledaniji su bili „Dječak delfin“ , „Pčelica Maja“, „Mačak u čizmama“ i „Leto kada sam naučila da letim“.“


Publika u bioskopu „Doli bel“ je raznolika. Kako kaže Nikolićeva, repertoar je prilagođen za sve generacije, a Fočaci najnovije filmove gledaju u isto vrijeme kao i publika u evropskim metropolama: „Publika zavisi od žanra filma. Starija publika više voli drame i biografske filmove, kao i dobru komediju, a mlađa publika više uživa u naučnoj fantastici i akcionim filmovima. Mi imamo i stalnu publiku, jer ima posjetilaca koji dolaze u bioskop svakog četvrtka kada mjenjamo repertoar i ne propuštaju nijedan film. U našem bioskopu se prikazuju najnoviji svjetski naslovi, nimalo ne kasnimo za publikom u svjetskim i evropskim metropolama kada je u pitanju vrijeme prikazivanja najnovijih filmova“.

U bioskopu „Doli bel“ u Foči godišnje se prikaže od 80 do 85 filmova. U prvoj sedmici 2023. godine od 18.00 časova prikazuje se dječiji film „Lili krokodil“ a od 20:00 časova „Vjenčanje za umrijeti“.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: