Kultura

„Ožalošćena porodica“ premijerno na pozorišnim daskama u Foči

17.01.2023 | 15:02 „Ožalošćena porodica“ premijerno na pozorišnim daskama u Foči

Predstava Studentske pozorišne trupe iz Foče „Ožalošćena porodica“, rađena po istoimenom djelu najvećeg srpskog komediografa Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Mirjane Radović, biće premijerno izvedena na sceni fočanskog Gradskog pozorišta u večeras 17. januara.

Riječ je o komediji u kojoj grupa srodnika imućnog pokojnika iščekuje nasljedstvo i dijeli blago koje još uvijek nisu dobili.

U trci za nasljedstvom svi članovi porodice ističu se i nameću na svoj način. Gramziva familija postepeno odbacuje masku žalosti i tuge, čime se otkriva zanimljiva paleta likova, njihova pohlepa, cinizam i licemjerje. Sve više ih zahvata opsesija pohlepe, počev od nestrpljivosti da se otvori pokojnikov testament, preko borbe za odajama u njegovoj kući i odluke o useljenju, do otuđenja vrijednih predmeta iz kuće i truda da se opovrgne testament, navodi se u opisu predstave.

Uloge su povjerene Vladimiru Tešanu, Teodori Lopatić, Nataliji Kanostrevac, Mirjani Radović, Đorđu Vukoviću, Jovani Purić, Dragani Jovanović, Stefanu Stevanoviću, Nikoli Vesoviću i Pavlu Đuriću.

Za kvalitet zvuka zadužena je Ana Elez, a Goran Stojanović za rasvjetu.

Ulaznice po cijeni od dvije KM mogu se kupiti na dan izvođenja predstave od 15.00 časova, na biletarnici Pozorišta.

Predstava počinje u 19.00 časova.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: