Vijesti

Drina i Ćehotina porasle - bez opasnosti od izlivanja

18.01.2023 | 14:55 Drina i Ćehotina porasle - bez opasnosti od izlivanja

xVodostaji Drine i Ćehotine na području opštine Foča su u porastu, ali za sada nema opasnosti od njihovog izlivanja, dok je zabilježeno izlivanje manjih rječica i bujičnih potoka na području Tjentišta, rečeno je Radio Foči u opštinskoj Civilnoj zaštiti.

Šef Civilne zaštite Miloš Jakić rekao je da je vodostaj rijeke Drine porastao protekle noći za 1,90 metara, a rijeke Ćehotine za 75 centimetara, dok je i Bistrica u porastu, ali da rijeke još nisu blizu redovnoj koti odbrane od poplava.


“Jutros smo kontaktirali HE “Mratinje” u Plužinama i dobili smo informaciju da je protok 70 metara kubnih u sekundi, a visina do prelivne kote oko 7,20 metara, tako da, kako su nam rekli, ne bi trebalo da predstavlja opasnost što se tiče akumualcije Pivskog jezera. Civilna zaštita je uvela dežurstvo od 0 do 24, tako da iz sata u sat pratimo stanje vodostaja i situaicija je pod kontrolom”, rekao je Jakić.

On je dodao da im je jutros prijavljeno da je usljed obilne kiše na području Tjentišta došlo je do izlivanja rijeke Hrčavke na seoski put, te na više mjesta i manjih bujičnih potoka, pa je ekipa Civilne zaštite upućena na to područje.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: