Vijesti

Fočanka Verica Mihajlović među najljepšim djevojkama Evrope

30.01.2023 | 20:51 Fočanka Verica Mihajlović među najljepšim djevojkama Evrope

Plasman u finale izbora za Mis Bosne i Hercegovine i Mis Evrope Verici Mihajlović iz Foče mnogo znači, jer će se naći rame uz rame sa najljepšim djevojkama Starog kontinenta.

Prelijepa Fočanka za Radio Foču kaže da će joj ova dva takmičenja otvoriti vrata u svijetu mode i manekenstva. Već je pozvana na filmske festivale u Kanu i Veneciji. „U budućnosti, kada god budem željela da se prijavim za neko takmičenje, učešće na izboru za Mis Evrope svakako će mi olakšati prolazak i otvoriti mnoga vrata. Već sam pozvana na Versače fešn šou (Versace Fashion Show) kao i na Kanski i Venecijanski festival. Biće lijepih dešavanja u skorijoj budućnosti“.

Ova osmanestogodišnja Fočanka, koja se manekenstvom počela baviti sa 14 godina, ističe da je modne piste, fotografisanja i putovanja nisu promijenili, već da je obična srednjoškolka koja se ni po čemu ne ističe u odnosu na svoje vršnjake. „Baveći se manekenstvom obišla sam brojne zemlje, upoznala mnogo ljudi i to je jedno prelijepo iskustvo. Ali pored toga, smatram da se ne ističem ni po čemu od ostalih djevojaka i uopšte od mojih vršnjaka, jer ja sam ista kao i prije četiri godine kada sam tek počela da se bavim ovim poslom. Trudiću se da ostanem ista i u budućnosti“, rekla je Verica za Radio Foču.

Finalni izbor za Mis Evrope, poslije kojeg će Veričino lice krasiti brojne časopise, održava se svake godine u Beču.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: