Sport

Pavlović: Pobjeda protiv Drine velika motivacija za nastavak prvenstva

08.02.2023 | 18:45 Pavlović: Pobjeda protiv Drine velika motivacija za nastavak prvenstva

Pobjedom protiv zvorničke Drine Princip, ekipe iz gornjeg dijela prvoligaške tabele, košarkaši fočanske Sutjeske povratili su samopouzdanje, pa u nastavak takmičenja ulaze sa očekivanjem da bi eventualnim pobjedama u naredna dva meča na svom terenu protiv Radnika i Olimpa mogli da se uključe i u borbu za plej-of.

Rekao je ovo plejmejker Sutjeske Miloš Pavlović, gostujući u Jutarnjem programu Radio Foče.

Mladić iz Kosjerića ističe da Sutjeska posjeduje kvalitetan i perspektivan sastav u kojem su, izuzev njega i Stefana Milovanovića, košarkaša iz Loznice, ostalo sve domaći i to uglavnom mlađi igrači.

„Od domaćih igrača, iskusniji su Đorđe Savić i Vladan Radović, koji su već igrali nekoliko sezona ovu ligu, a ostali su mladi momci kojima je ovo, maltene, prva seniorska sezona- do prošle godine su bili juniori, a to su Milidrag, Jojić, Vasiljević, Fundup, Mijović i Matović“, napominje Pavlović.

On ističe da im je pobjeda protiv Drine velika motivacija za nastavak prvenstva.

„Bilo je veoma teško, utakmicu smo prelomili u posljednjoj četvrtini. Nismo se predavali, vjerovali smo u sebe, a moram naglasiti da smo bili oslabljeni neigranjem Vladana Radovića i Dejana Milidraga, ali smo uz podršku naših navijača smogli snage i ostvarili veoma bitnu pobjedu“, kaže Pavlović.

Uz iskusnije, veliki dopronis pobjedi protiv Zvorničana dali su i mlađi košarkaši, posebno Dejan Fundup i Stefan Vasiljević.

Pavlović napominje da se Radović vraća u narednom kolu i  biće u sastavu za meč protiv Radnika iz Bijeljine, dok će Milidrag biti odsutan jedan mjesec.

Izostanak Milidraga, koji je ove sezone jedan od najboljih igrača, veliki je hendikep za Sutjesku, ali Pavlović očekuje da će neko od ostalih mlađih igrača iskoristiti priliku protiv Radnika, koji prema položaju na tabeli važi za favorita.

„U prvom dijelu sezone u Bijeljini smo izgubili, maltene, našim greškama. Radnik je pretrpio neke izmjene u sastavu, spremamo se za taj meč, očekujemo veliku podršku naših navijača i nadamo se pobjedi“, navodi Pavlović.

Radnik je treći na tabeli Prve lige Srpske sa 10 pobjeda iz 14 utakmica, dok Sutjeska ima četiri pobjede, uz utakmicu manje, i trenutno je na diobi od sedmog do devetog mjesta.

Nakon meča sa Radnikom, koji se u Gradskoj dvorani u Foči igra u subotu, 11. februara u 19,00 časova, Sutjesku naredne sedmice očekuje još jedan susret pred svojom publikom, tačnije zaostali meč 12. kola protiv Olimpa iz Šekovića.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: