Sport

Sutjeska i Borac igraju za četvrtfinale Kupa i za gradnju spomen-krsta na Dubu

21.03.2023 | 17:04 Sutjeska i Borac igraju za četvrtfinale Kupa i za gradnju spomen-krsta na Dubu

Premijerligaš BiH iz Banjaluke, ekipa Borca, dolazi učetvrtak, 23. marta u Foču, u goste Sutjesci, sa kojom se sastaje u osmini finala Kupa „Dr Milan Jelić“, a utakmica će imati i dobrotvorni karakter, jer je prihod od ulaznica namijenjen za gradnju spomen krsta poginulim borcima Vojske Republike Srpske na brdu Dub.

Ova dva prijateljska kluba povezuje dugogodišnja saradnja, koja se ogleda u činjenici da je za Borac igralo više fudbalera iz Foče: Milan Muminović, Dejan Rašević, Nikola Mojović, Vladan Danilović, a kao trener Banjalučanima je titulu prvaka Srpske donio sadašnji predsejdnik Sutjeske Darko Vojvodić.

Sportski direktor i kapiten Sutjeske Nikola Mojović, koji je prije četiri godine nosio dres banjalučkog kluba i sa njim izborio plasman u Premijer ligu BiH, ističe da im je čast i privilegija da igraju protiv najvećeg kluba u Srpskoj.


On je na konferenciji za medije uoči ove utakmice podsjetio da je Borac prije dvije godine bio šampion BiH i da se slobodno može reći da je taj klub brend Republike Srpske.

„Međutim, što se tiče ove utakmice, na terenu neće biti pardona, emocije su po strani i daćemo sve od sebe da prođemo dalje. Banjalučanima veliko poštovanje, ali mi se na našem terenu ne plašimo nikoga, pa tako ni Borca“, kaže Mojović.

On je dodao da je dolazak Darka Vojvodića na mjesto predsjednika Sutjeske donio pozitivnu energiju u klub, te da je organizovan dolazak na utakmicu protiv Borca najavila i navijačka grupa „Haveri“, pa se očekuje odlična atmosfera na stadionu.

Mojović je podsjetio da je afirmacija njihovih mladih igrača glavni cilj u ovoj fudbalskoj sezoni i da već sada za njih postoji veliko interesovanje više klubova iz Srbije i BiH.


„Utakmica sa Borcem ima i humanitarni karakter, jer će sav prihod od prodatih ulaznica biti doniran za izgradnju spomen-krsta na Dubu, tako da pozivam sve navijače Sutjeske i ljubitelje fudbala da dođu, da nas istinski podrže i da, nadamo se, svi zajedno proslavimo pobjedu“, rekao je Mojović.

Jedan iz plejade mladih talentovanih igrača, koji su dobili priliku da zaigraju u prvom timu Sutjeske, Zoran Obrenović kaže da im je čast da igraju protiv najbolje ekipe u Srpskoj.

„Idemo na pobjedu, kao i na svakoj utakmici. Pozvao bih „Havere“ da dođu, njihova podrška nam mnogo znači, a razlog više je i lijep gest našeg kluba da pomogne gradnju spomen-krsta na Dubu“, rekao je Obrenović.


Predsjednik Sutjeske Darko Vojvodić poželio je dobrodošlicu Borcu, za koji kaže da je u Foči uvijek rado viđen gost i da zaslužuje da se dočeka na najbolji mogući način.

„Kvalitet je na strani Borca, ali nama niko ne može uzeti nadu da se možemo pokazati u što boljem svjetlu i dokazati da smo na dobrom putu, da u nekoj budućnosti možda i mi budemo na tragu Borca“, navodi Vojvodić.

On je dodao da su kao klub dužni da vrate lokalnoj zajednici sve ono što ona pruža, pa je učestvovanje u gradnji spomen-krsta samo jedan u nizu budućih koraka Sutjeske.

„Moram da pohvalim načelnika opštine, koji veoma mnogo ulaže u sport i fudbal, a mi smo tu da na najbolji način opravdamo uložena sredstva“, rekao je Vojvodić.

Utakmica između Sutjeske i Borca igra se na Gradskom stadionu u četvrtak, 23. marta u 17,00 časova, a cijena ulaznice je tri marke.

Pobjednik ovog susreta u četvrtfinalu Kupa igraće protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Kako je ranije najavljeno, na brdu Dub iznad Foče gradiće se spomen-krst za srpske borce iz fočanskog naselja Prevrać koji su poginuli u ratu od 1992. do 1995. godine.


Krst će biti visok oko 15 metara, a zajedno će ga, na zemljištu koje je poklonila opština, graditi mjesna zajednica Dušanovo i Organizacija porodica poginulih boraca.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: