Sport

Veliki uspjeh fočanske škole odbojke: Kadetkinje druge, kadeti treći u Srpskoj

11.05.2023 | 10:50 Veliki uspjeh fočanske škole odbojke: Kadetkinje druge, kadeti treći u Srpskoj

Kadetske selekcije Odbojkaškog kluba Maglić iz Foče napravile su veliki uspjeh ove godine- osvojile su srebro u ženskoj i bronzu u muškoj konkurenciji u prvenstvu Republike Srpske, što kako ističu iz ovog kluba, nagovještava svijetlu budućnost fočanske odbojke.

Kadetkinje Maglića bile su druge na završnom turniru za prvaka Republike Srpske, čime su izborile plasman na završnicu prvenstva BiH.

Fočanke su, kao pobjednik hercegovačke regije, učestvovale na završnici prvenstva Srpske u Bijeljini.

Pod trenerskom palicom Željka Gagovića Kiša, zabilježile su dvije pobjede po 3:0 u setovima protiv Kozare iz Gradiške i Bratunca, dok su poražene u pet setova 2:3 od domaćeg Libera.

Bijeljinke su se oktile titulom kadetskog šampiona, a Magliću je pripalo srebro i ove dvije ekipe plasirale su se na takmičenje za prvaka BiH.

Zapažen uspjeh ove godine napravila je i muška kadetska ekipa Maglića.


I dječaci, koje predvodi trener Jovanče Mašić, bili su prvaci Hercegovine. U Modriči su se borili za prvaka Srpske i pobijedili su LJubinje 3:0, a izgubili su od Modriče 0:3 i Brčkog 1:3, pa su osvojili treće mjesto i  bronzanu medalju.

Iz fočanskog kluba navode da je, s obzirom da su imali najmlađu ekipu na turniru, u kojoj su tri startera učenici osnovne škole, treće mjesto u Srpskoj veliki uspjeh.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: