Kultura

Noć muzeja u Foči

11.05.2023 | 10:55 Noć muzeja u Foči

Muzej Stare Hercegovine ove godine se deveti put pridružio velikoj porodici od nekoliko hiljada muzeja koji obilježavaju „Noć muzeja“.

Uloga manifestacije je promocija muzeja. Na ovaj način želi se povećati vidljivost ove kulturne institucije i naglasiti važnost njene uloge u služenju zajednici i njenom razvoju. Cilj Evropske noći muzeja je da se u neuobičajeno vrijeme, do kasnih večernjih sati, muzej i njegove zbirke približe svima, posebno mlađoj populaciji.     

Tema ovogodišnje manifestacije je “Muzeji, održivost i dobrobit”.


Program ovogodišnje Noći muzeja počinje u subotu, 13. maja, u  18 časova  otvaranjem izložbe umjetničkih radova „Pod budnim očima“ autora Ranka Kovača, koji je dao veliki doprinos razvoju likovne umjetnosti u našem gradu. Ova izložba jedan je od načina da ga ne zaboravimo i pamtimo njegove zasluge.

U 20 časova u pozorištu će biti izvedena predstava „U agoniji“ beogradske produkcije „Beo Art“, nastala po najizvođenijem Krležinom dramskom tekstu. Igraju: Radovan Vujović, Marija Vicković i Vučić Perović.

Od 18  do 23 časa, vrata Muzeja biće otvorena za posjetioce koji žele da obiđu stalne muzejske postavke, prisjete se prošlih vremena i ličnosti koje su ih obilježile.   

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: