Sport

Zlatne medalje za 280 dječaka i djevojčica i za njihove učiteljice

20.05.2023 | 12:40 Zlatne medalje za 280 dječaka i djevojčica i za njihove učiteljice

Dodjelom zlatnih medalja svim učesnicima, na Gradskom stadionu u Foči završen je dječiji turnir “Igraj fudbal, budi srećan”, na kojem je u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu uživalo više od 280 dječaka i djevojčica nižih razreda fočanskih osnovnih škola “Veselin Masleša” i “Sveti Sava”.

Turnir je treću godinu u nizu organizovao Fudbalski klub “Sutjeska” u saradnji sa osnovnim školama, a zlatne medalje, osim đaka fudbalera, dobile su i njihove učiteljice, koje su  ih svih deset dana, koliko je turir trajao, bodrile pored terena zajedno sa ostalim drugarima iz škole, koji  nisu igrali, ali su gromoglasno navijali uz transparente i druge navijačke rekvizite.


Trener u školi fudbala i jedan od organizatora turnira “Igraj fudbal, budi srećan” Duško Rašević ističe da im je, kada su prije tri godine pokrenuli ovu priču, osnovna ideja bila da slobodno vrijeme djece ispune fizičkom aktivnošću i da ih odvoje od negativnih pojava.

“Cilj je postignut- djeca su internet , telefone, računare i video igrice zamijenili igrom, druženjem i dobrom zabavom. Srećan sam jer smo uspjeli da privučemo više od 280 dječaka i djevojčica, njihovih roditelja, koji su se deset dana družili i razmišljali samo o fudbalu i mogu reći da su svi oni pobjednici turnira”, rekao je Rašević.


Predsjednik Fudbalskog kluba “Sutjeska” Darko Vojvodić ponosan je što je ovaj klub uspio da okupi veliki broj djece.

On je čestitao trenerima škole fudbala i osnovnim školama na odličnoj organizaciji turnira.

“Djeca su malo odmaknuta od interneta, vratila su se dječijim igrama, a opet je fudbal najbolja stvar koja nas sve čini srećnim. Na mlađima svijet ostaje, djeca su divna,  a mi ispred Fudbalskog kluba se trudimo da popravimo infrastrukturu i da omogućimo djeci da se pravilno razvijaju”, rekao je Vojvodić.

Turnir se igrao na dva mala terena sa vještačkom travom, a učesnici su bili podijeljeni u pet kategorija, od prvog do petog razreda.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: