Vijesti

Sutra „Trka heroja“ na Tjentištu

15.09.2023 | 14:36 Sutra „Trka heroja“ na Tjentištu

„Trka heroja“ naziv je trke sa preprekama za djecu i odrasle koja će sutra na Tjentištu okupiti više od 300 učesnika iz Ukrajine, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Organizator takmičenja je banjalučko Udruženje građana „Sportski život“.

Prema riječima predsjednika Udruženja Nikole Bulovića, do sada je prijavljeno oko 150 takmičara u seniorskoj i isto toliko u konkurenciji djece. Konačan broj trkača biće poznat pred početak takmičenja.

-Na svakoj stazi postavljene su određene prepreke. Na dječijoj su prepreke prilagođene njihovom uzrastu, a mogu učestvovati djeca rođena 2012. godine i mlađi. Podjeljeni su u četitri kategorije, dok odrasli trče zajedno-rekao je Bulović.

Danas se završavaju prijave za seniore, dok će najmlađi moći besplatno da se prijave i po dolasku na trku. Predviđeno je da djeca trče stazu sa preprekama dugu jedan kilometar, dok će odrasli trčati sedam kilometara.

-Dječija trka ide iz kampa prema bazenu, potom na fudbalsko igralište i nazad u kamp. Seniori će trčati iz kampa do spomenika Bitke na Sutjesci, potom nazada okolnim putem kroz šumu, iznad kampa prema bazenu, nakon čega nastavljaju do fudbalskog terena i nazad u kamp-rekao je Bulović.

Organizatori su pozvali građane Foče i okolnih opština da dođu na Tjentište i uživaju u trkama.

Početak „Trke heroja“ je u 11.00 časova.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: