Vijesti

Novi kilometri asfalta prema Dragočavi

18.09.2023 | 16:49 Novi kilometri asfalta prema Dragočavi

U Foči je u toku rekonstrukcija dionice magistralnog puta Foča-Dragočava, veoma prometne saobraćajnice, u dužini od 5,6 kilometara. Poslije više decenija mještani Dragočave dobiće modernu saobraćajnicu koja će poboljšati uslove života i dio putne infrastrukture na regionalnom putu Foča-Čelebići.

Nakon obimnih pripremnih radova, dionica od Velečeva do Dragočave presvlači se novim asfaltom. Mehanizacija i radnici „Srbinje-puteva“ rade punom parom. Korist višestruka za mještane Dragočave i okolnih mjesnih zajednica.

-Velika stvar za Dragočavu, jer na ovoj dionici nije bilo krupnijih radova posljednjih 70 godina. Mnogo će da znači i nama u Dragočavi, ali i mještanima četiri mjesne zajednice, Godijeno, Zavait, Čelebići i Meštrevac- rekao je predsjednik Savjeta MZ Dragočava, Dušan Marić.


Nakon dužeg insistiranja od lokalne uprave, zeleno svjetlo „Putevima RS“ za ovaj projekat dala je Vlada RS. U opštini zadovoljni. Apeluju na daljem nastavku uređenja magistralnih i regionalnih puteva na području Foče.

-Našim stanovnicima će ovo puno značiti, postaju pravo prigradsko naselje koje će imati modernu i kvalitetnu saobraćajnicu. Želimo da nastavimo i dalje projekte, apelovao bih na Vladu RS da nastavi asfaltiranje prema Zavaitu, Čelebiću, Slatini, jer je riječ o jako važnim magistralnim putevima-rekao je načelnik opštine Milan Vukadinović.


Vrijednost radova je 1.903.000 maraka, potvrđeno je u preduzeću „Putevi RS“.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: