Zdravstvo

Strukovni sindikat doktora medicine RS: „Zaustaviti javno osuđivanje zdravstvenih radnika dok traje sudski proces“

08.02.2024 | 10:41 Strukovni sindikat doktora medicine RS: „Zaustaviti javno osuđivanje zdravstvenih radnika dok traje sudski proces“

Strukovni sindikat doktora medicine Republike Srpske – Podružnica Foča uputio je saopštenje za javnost u kojem apeluje na medije da se, dok traju sudski postupci protiv zdravstvenih radnika, suzdrže se od javnog osuđivanja njihovog kolege, ginekologa Vladimir Čančara.

Izražavaju ogorčenost i negodovanje zbog sve češće prisutnog medijskog linča zdravstvenih radnika, posebno na društvenim mrežama, gdje se, navode, nekontrolisano iznose gnusne laži i neistine o ljekarima koji su spasili na desetine hiljada života. Dodaju-zastrašujuća je činjenica da prednjače razni komentari s lažnih profila koji nemaju nikakvo utemeljenje u zakonskim, profesionalnim i pravnim normama.

„Moć medija i  nekontrolisano zlostavljanje putem društvenih mreža može da formira javno mnjenje i da utiče na privatni i profesionalni život jednog ljekara. Ne tako davno, život jedne koleginice u Istočnom Sarajevu okončan je tragično zbog medijskog linča i zlonamjernog osuđivanja na društvenim mrežama, prije samo par dana je svirepo napadnut medicinski radnik u Prijedoru. Aktuelno, u Foči bjesomučnom linču, naročito na društvenim mrežama bez ikakvog utemeljenja u stvarnim činjenicama i istini izložen je kolega ginekolog dr Vladimir Čančar dok sudski postupak još traje. Napominjemo da se radi o univerzitetskom profesoru, doktoru sa 20- godišnjim iskustvom, sa preko 4.000 porođaja iza sebe i brojnim spašenim životima“, navodi se u saopštenju.

Novinar: Vladimir Pantović
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: