Vijesti

PU Foča: Blagi porast saobraćajnih nezgoda u februaru

22.03.2024 | 15:11 PU Foča: Blagi porast saobraćajnih nezgoda u februaru

U februaru ove godine na području PU Foča zabilježeno je 19 krivičnih djela, što je smanjenje za 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Registrovano je 25 saobraćajnih nezgoda i deset narušavanja javnog reda i mira, rečeno je na redovnoj pres konferenciji PU Foča.

U mjesečnom izvještaju se navodi da je došlo do blagog porasta prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja i javnog reda i mira.

Načelnik PU Foča, Velimir Kostović kaže da, i pored toga, nije bilo teških krivičnih djela koja bi dovela do uznemirenja javnosti.  

„Policijski službenici su u izvještajnom periodu zabilježili stoprocentnu rasvijetljenost krivičnih djela, kako po poznatom, tako i po nepoznatom izvršiocu što govori o uzlaznom trendu njihovog funkcionisanja“, rekao je Kostović.

Od 19 krivičnih djela koja su registrovana u februaru, četiri su bila po nepoznatom izvršiocu. Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije PU Foča, Duško Tomović je naglasio da su sva četiri djela rasvijetljena. „Preovladavaju djela opšteg kriminaliteta, te četiri djela iz oblasti privrednog kriminaliteta. Deset djela je registrovano u Foči dok su ostala zabilježena u drugim opštinama koje pokriva PU Foča“, rekao je Tomović.

Načelnik Odjeljenja policije PU Foča Voislav Krunić naveo je da u februaru nije bilo vršnjačkog nasilja, odnosno nasilja među djecom i omladinom. „Možemo reći da je ova oblast u februaru bila na zadovoljavajućem nivou. Nismo registrovali ni napade na policijske službenike, dok smo registrovali 25 saobraćajnih nezgoda“, naveo je Krunić.

U saobraćajnim nezgodama u februaru nije bilo poginulih lica, dok je jedno lice teže povrijeđeno. Policijski službenici su pojačali represivne aktivnosti pa je u februaru isključeno deset vozila iz saobraćaja i izdat je veći broj prekršajnih naloga.

Iz policije iznova apeluju na vozače da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola jer je to i dalje najčešći razlog nastanka nezgoda.

Stanje bezbjednosti na području koje pokriva PU Foča ocijenjeno je kao zadovoljavajuće.

Novinar: Vladimir Pantović
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: