Sport

Novi golovi i mreže na stadionu pored Ćehotine

15.04.2024 | 13:39 Novi golovi i mreže na stadionu pored Ćehotine

Nakon 47 godina na Gradskom stadionu u Foči postavljene su nove konstrukcije golova i nove mreže. Obnavlja se i travnjak u okviru priprema za nastavak šampionata i dolazeći omladinski turnir „Fudbal frends“.

Prethodni golovi na stadionu nisu promijenjeni od 1977. godine i nisu u potpunosti zadovoljavali standarde fudbalske igre. Pored toga, željezna konstrukcija nije bila bezbjedna za igrače, što su, prema riječima predsjednika FK „Sutjeska“ Zorana Ćosovića, dovoljni razlozi za njihovu zamjenu.

 „Morali smo ući u investiciju vrijednu 10.000 KM. Kupili smo nove aluminijumske golove, mreže i nosače za njih. Nabavili smo travno-djetelinsku smjesu i đubrivo za travnjak. U narednom periodu to ćemo utrošiti na teren i ujedno uraditi i „čepiranje“ površine“, objasnio je Ćosović.

Fudbaleri „Sutjeske“ spremaju se za nastavak takmičenja u Prvoj ligi RS gdje očekuju da će u par narednih utakmica i teoretski obezbijediti opstanak. Nadaju se i plasmanu u finale Kupa „Dr Milan Jelić“, što bi predstavljalo istorijski rezultat plavo-bijelih.

Kapiten i sportski direktor, Nikola Mojović smatra da je klub na korak do ostvarenja tih ciljeva. „Kada je u pitanju i matematički opstanak u Prvoj ligi RS, neće biti problema. Nakon toga fokus je usmjeren na Kup. Žarko želimo prolazak u finale tog takmičenja. U revanš utakmici ćemo da napunimo tribine i zajedno sa našim navijačima, nadam se, proslavimo ulazak u finale“, rekao je Mojović.

Uprava kluba je u minulom periodu organizovala humanitarne akcije za različite potrebe u kojima je prikupljeno više od 20.000 KM. Sličnu aktivnost planiraju i prilikom revanš utakmice u Kupu koju će 8. maja „Sutjeska“ odigrati protiv premijerligaša „Zvijezde 09“.

Novinar: Vladimir Pantović
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: