Sport

Završen četvrti turnir "Igraj fudbal, budi srećan", učestvovalo više od 300 osnovaca

29.05.2024 | 15:55 Završen četvrti turnir "Igraj fudbal, budi srećan", učestvovalo više od 300 osnovaca

Podjelom više od 300 diploma pobjednicima, a kako su istakli organizatori - svi učesnici su pobjednici, u Foči je završen turnir za osnovce “Igraj fudbal, budi srećan”, koji je četvrtu godinu u nizu organizovao Fudbalski klub “Sutjeska” u saradnji sa osnovnim školama “Veselin Masleša” i “Sveti Sava”.

Mali tereni Gradskog stadiona osam dana bili su ispunjeni igrom i grajom učenika nižih razreda dvije škole.

Takmičenja su organizovana po kategorijama- od prvog do petog razreda, a sa dječacima rame uz rame zaigrale su i djevojčice, pokazujući da uprkos tome što u Foči ne postoji ženski fudbalski klub, fudbal nije samo muški sport.

Trener u Fudbalskom klubu Sutjeska i jedan od organizatora turnira Duško Rašević kaže da je ispunjen osnovni cilj- da se što više djece zainteresuje za sport, druženje, navijanje, da se sklone od svih negativnih pojava kojima je društvo preplavljeno.

“Na ponos svih nas, učestvovalo je više od 300 dječaka i djevojčica i za nas su svi oni pobjednici. Prelijep ambijent na svim utakmicama, bilo je dosta golova, neriješenih rezultata, u tome i jeste draž fudbala. Bilo je dosta i dječaka i djevojčica, koji ne treniraju u klubu, a koji su pokazali kvalitet i vjerovatno će se u narednom period upisati na fudbal”, rekao je Rašević.

Iz godine u godinu, sve više djevojčica učestvuje na turniru. Rašević podsjeća da je Foča u prethodnom periodu iznjedrila dvije reprezentativke BiH Nikolinu Vujadin i Vesnu NJeguš, a da nekoliko djevojkaka iz Foče igra u ženskom klubu u Goraždu.

“Postoji interesovanje, ali zbog nedovoljnog broja ne možemo još uvijek da otvorimo fudbalski tim za djevojčice. Za naredni period ćemo da razmislimo da pored ovog turnira, organizujemo i školski turnir samo za djevojčice”, naveo je Rašević.

On se zahvalio učiteljicama dvije škole, roditeljima, Fudbalskom klubu, opštini i svima koji su i ove godine pomogli da djeca uživaju u igri i druženju.

Naredno takmičenje za najmlađe fudbalere u Foči je krajem juna, kada će biti organizovan Memorijal “Ratko Rade Šobot”.

Novinar: Igor Janković
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: