Sport

Sutjeska ekspresno riješila pitanje novog šefa stručnog štaba

13.10.2020 | 10:23 Sutjeska ekspresno riješila pitanje novog šefa stručnog štaba

Nakon ostavke Veselina Sljepčevića uprava Fočanskog prvoligaša je ekspresno reagovala i za šefa stručnog štaba ponovo imenovala Miljana Radanovića.

Miljan Radanović ponovo za kormilom Fočanskog prvoligaša

Nakon ostavke Veselina Sljepčevića uprava Fočanskog prvoligaša je ekspresno reagovala i za šefa stručnog štaba ponovo imenovala Miljana Radanovića. Ovaj fudbalski stručnjak je igračku karijeru proveo u Sutjesci, a još u dva navrata u sezonama 2015/2016 i 2018 /2019 je bio kormilar Fočaka. Radanović je stigao u veoma nezgodnom trenutku na užarenu trenersku klupu, Sutjeska je trenutno na pretposljednjem mjestu prvoligaškog karavana Republike Srpske sa samo šest osvojenih bodova. Novi, stari strateg Fočaka koji posjeduje UEFA „A“ licencu je optimista i vjeruje da ekipa može ostvariti zacrtane ciljeve.

- Kontaktirali su me čelnici kluba, obavili smo korektan razgovor, iznijeti su planovi za naredni period, već sam preuzeo ekipu i obavio prvi trening. Glavni cilj je opstanak, zato moramo da sakupimo što više bodova u preostalih pet kola do kraja polusezone. Biće teško, u velikom smo zaostatku, ali sam optimista. Imamo solidnu ekipu i mislim da sa ovim igračkim kadrom možemo ostvariti planirano. Sigurno su ovi momci trebali biti mnogo bolje plasirani na tabeli nego li to trenutna situacija pokazuje. Po zavšetku jesenjeg dijela prvenstva ćemo konsolidovati ekipu, podići je psihološki, povratiti samopouzdanje. Da ne vjerujem u opstanak, ne bi se ni prihvatio ovog posla i ubieđen sam da ćemo napraviti rezultate i ostvariti planove, uz to ostati stabilan prvoligaš, uostalom i u prošlom periodu kada sam dolazio na mjesto šefa stručnog štaba uspjevao sam da podignem ekipu i ostvarim ono za šta sam i došao. U radu će mi pomagati Stanislav Stašo Sekulić i Darko Krnojelac, koji će raditi sa golmanima, oni su takođe bivši fudbaleri Sutjeske koji su spremni da zajednički pomognemo matičnom klubu da prevaziđe sve probleme i vrati se na stare staze uspjeha - zaključio je Radanović.

Autor: S.Vukašinović

Podijelite vijest: