Sport

FK Sutjeska: Sezona bila teška i iscrpljujuća - glavni cilj ostvaren

04.06.2024 | 17:44 FK Sutjeska: Sezona bila teška i iscrpljujuća - glavni cilj ostvaren

Iza fudbalera Sutjeske je teška i iscrpljujuća sezona u kojoj je ostvaren glavni cilj- izboren je opstanak u prvoligaškom društvu, istaknuto je na zajedničkoj večeri uprave, stručnog štaba i prvotimaca.

Nakon velike i neizvjesne borbe za opstanak, u kojoj je učestvovalo dosta ekipa, Fočaci su se plasirali na solidno deseto mjesto sa 45 osvojenih bodova, a u Kupu Republike Srpske stigli su do polufinala.

Zajedničkom večerom, kojoj je prisustvovao i načelnik opštine Milan Vukadinović, stavljena je tačka na proteklu sezonu.

Sportski direktor Nikola Mojović ističe je da je borba za očuvanje prvoligaškog statusa bila neizvjesna do zadnjeg minuta i da su na kraju srećni što će i dogodine biti član Prve lige Republike Srpske, jer Sutjeska kao klub i Foča kao grad, navodi on, zaslužuju prvoligaša.

„Sve obaveze prema igračima i zaposlenim u klubu su izmirene i na pauzu idemo zadovoljni.  Svi su dobili priliku, međutim, ima dosta igrača koji baš i nisu zadovoljili, pa ćemo neke stvari u budućnosti postaviti na osnovu učinka. Biće odlazaka kao i dolazaka i to je sasvim normalno, čeka nas dogodine još teža liga tako da vrijeme je da se neke stvati postave na svoje mjesto”, rekao je Mojović.

On je načelniku Vukadinoviću uručio poklon- dres sa brojem jedan, kako je istakao, kao mali znak pažnje i zahvalnosti za veliku podršku, koju dobijaju od opštine.

Vukadinović je igračima i stručnom štabu čestitao na postignutim rezultatima i rekao da će Sutjeska, kao i ostali sportski klubovi u Foči,  i dalje imati veliku podršku opštine.

Novinar: Igor Janković
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: