Sport

FK „Sutjeska“ ostvarila zacrtane ciljeve

06.06.2024 | 11:17 FK „Sutjeska“ ostvarila zacrtane ciljeve

Opstanak u Prvoj ligi RS i polufinale kupa „Dr Milan Jelić“ za fudbalere „Sutjeske“ je uspjeh, rečeno je na pres konferenciji ovog kluba.

Iza plavo-bijelih je teška sezona, koja je, ipak, uspješno okončana.

U jesenjem dijelu šampionata planirano je smanjenje broja klubova u Prvoj ligi RS, što bi trebalo donijeti novi kvalitet fudbalske igre, ali i veće izazove za sve učesnike takmičenja.

Osvrćući se na minulo prvenstvo, sportski direktor „Sutjeske“, Nikola Mojović je rekao da je ostvaren zacrtani cilj, a to je opstanak u elitnom društvu.

„Sezona je bila jako teška i iscrpljujuća. Neizvjesno je bilo do posljednje minute posljednje utakmice. Kada se vidi da smo završili na 10. mjestu, igrali polufinale kupa, to djeluje kao odličan rezultat. Međutim, mi smo prije zadnjeg kola, uz Modriču bili jedina ekipa koja je u nekoj varijanti mogla direktno ispasti iz lige“, rekao je Mojović.

Najbolji strijelac kluba bio je Dario Blagojević koji je postigao devet golova, dok je Nikola Mojović imao 17 asistencija. Pojedini fudbaleri moraće se prilično potruditi kako bi zaslužili plavo-bijeli dres, jer, kako kaže Mojović, to će odrediti dosadašnji učinak i zalaganje.

Ekipa iz Foče takmiči se sa klubovima iz mnogo većih gradova, kao što su Banja Luka, Trebinje, Istočno Sarajevo i Bijeljina, i koji imaju neuporedivo veće budžete, kaže Mojović.

„Primjer je „Rudar“ iz Prijedora koji godišnje troši skoro milion maraka, a sezonu je završio na trećem mjestu. NJihov napadač Da Silva, trener Vule Trifunović, te Almir Bekić i Đani Salčin imaju platu kao svi igrači „Sutjeske“ sa stručnim štabom. Isti taj „Rudar“ mi smo prije 15 dana ovdje pobijedili sa 2:0. Ovo je liga u koju se mnogo ulaže i koja je jako teška, u svakom smislu“, smatra Mojović.

Klub je izmirio sve finansijske obaveze do kraja sezove, za što su zahvalni opštini Foča. Sa pripremama će se krenuti najkasnije za mjesec dana. Očekuje se dolazak nekoliko kvalitetnih igrača, biće neophodne ozbiljne pripreme jer će najavljeno skraćenje lige zahtijevati još ozbiljniji pristup i profesionalnost, smatraju u „Sutjesci“.

Novinar: Vladimir Pantović
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: