Sport

Fočanski sindikalci treći u Srpskoj na Sportskim igrama

10.06.2024 | 13:59 Fočanski sindikalci treći u Srpskoj na Sportskim igrama

Sindikalna organizacija opštinske uprave Foča sa 12. Sportsko-rekreativnih susreta Sindikata uprave Republike Srpske u Budvi vratila se sa tri pehara- za prvo mjesto u stonom tenisu, drugo u odbojci i za treće mjesto u ukupnom plasmanu.

U konkurenciji više od 650 učesnika iz 38 sindikalnih organizacija, fočanski sindikalci pokazali su odličnu kondiciju i sportsko umijeće, potvrdivši još jednom da dolaze iz sportske sredine, a i ovoga puta su prednjačili u zajedništvu i pravljenju vesele atmosfere.

Ispred Foče samo su pobjednik Igara Gradiška i drugoplasirana Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Stonoteniski par iz Foče Nada Kujundžić-Vladimir Jojić četvrtu godinu u nizu osvojio je zlato na sindikalnim igrama.

Odlična je bila i odbojkaška ekipa, koja je stigla do finala, u kojem je poražena od ekipe Gradiške. Malo je nedostajalo da pehar osvoji i ženska ekipa Foče u basketu, koja se plasirala na četvrto mjesto.

Dobre rezultate sindikalci iz Foče ostvarili su i u ostalim disciplinama u kojima su učestvovali- u fudbalu, košarci i šahu zaustavljeni su u četvrtfinalu, u plivanju i pikadu zauzeli su šesta mjesta.

Nada Kujundžić, koja je dala veliki doprinos i u takmičenjima u odbojci i basketu, ističe da je i ove igre, prije svega, krasila prelijepa atmosfera i odlično druženje, kako u ekipi iz Foče, tako i sa sindikalcima iz drugih ekipa.

„Neću da kažem „naravno“ da smo osvojili prvo mjesto- ništa nije lako, nikad ne znate kakav protivnik može da dođe, ali u svakom slučaju ja i Vladimir Jojić smo već nekoliko godina ekipa i ide nam dobro. Pružili smo maksimum i u odbojci, u finalu nismo imali šanse, bili su bolji, a u basketu ostaje žal za trećim mjestom što bi nam možda donijelo drugo mjesto u ukupnom plasmanu. U svakom slučaju ovo je odličan rezultat“, rekla je Kujundžićeva.

Svaki nastup fočanskih sindikalaca praćen je velikom podrškom od ostatka ekipe, a Fočacima se u navijanju nerijetko pridruže i sindiklaci iz drugih opština.

Upravo su timski duh zajedništva i međusobna podrška ono što gofinama krasi sindikalnu organizaciju iz Foče.

„To je najbitnije- ne samo da mi navijamo za naše, nekako smo omiljeni, dolaze i iz drugih gradova da navijaju za nas, što je fenomenalno. Stvarno zauzimamo neko posebno mjesto među svim opštinama koje su bile prisutne na Igrama“, kaže Kujundžićeva.

Predsjednik Sindikalne organizacije opštinske uprave Foča Milija Radović ponosan je na svoje kolege, ne samo na odlične rezultate, već i na ponašanje i veseo duh koji su širili na terenu i van terena.

„Od 38 organizacija, na trećem smo mjestu, donijeli smo tri pehara, pokazali smo da je Foča sportsko podneblje i da nas krasi izuzetan sportski duh zajedništva u čemu smo, ne među najboljima, nego smo bez dileme najbolji“, istakao je Radović.

Odlazak ekipe iz Foče, u kojoj je bilo 18 članova, na Sportsko-rekreativne susrete u Budvu pomogli su opštinska uprava i brojni sponzori.

Novinar: Igor Janković
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: