Sport

Uhapšen gledalac koji je napao gostujućeg igrača- iz Sutjeske osuda incidenta i izvinjenje gostima

10.06.2024 | 14:47 Uhapšen gledalac koji je napao gostujućeg igrača- iz Sutjeske osuda incidenta i izvinjenje gostima

Pripadnici Policijske uprave Foča identifikovali su i lišili slobode lice D.M. iz Foče koje je nanijelo tjelesne povrede maloljetnom licu, igraču Nogometnog kluba „Bosna Visoko“ iz Visokog, za vrijeme fudbalske utakmice između ovog kluba i domaće „Sutjeske“, saopšteno je iz policije.

U saopštenju se navodi da je za vrijeme održavanja omladinske fudbalske utakmice između ekipe „Sutjeska“ i „Bosna Visoko“ u Foči, u subotu, 8. juna, oko 14.20 časova, došlo do sukoba između igrača na terenu, nakon čega su na teren utrčali i navijači, te je tom prilikom jedan navijač zadao povrede maloljetnom igraču gostujućeg tima. 

Obaviješten je tužilac za maloljetnike  Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, te su pod njenim nadzorom policijski službenici Policijske uprave Foča preduzeli odgovarajuće mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti i dokumentovanju krivičnog djela tjelesna povreda, a dalji rad je u toku, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Iz Fudbalskog kluba „Sutjeska“ oštra osuda incidenta i iskreno izvinjenje klubu iz Visokog.

Sportski direktor „Sutjeske“ Nikola Mojović kaže da su veoma razočarani onim što se dogodilo u subotu, te da se tako nešto ranije nikada nije dešavalo na utakmicama ovog kluba- ni prvog tima, ni mlađih selekcija.

„Kao klub oštro osuđujemo pojedinca koji je utrčao na teren i uradio to što je uradio. Protiv igrača našeg kluba koji su dobili crvene kartone, takođe, već je pokrenut disciplinski postupak i sigurno da ih očekuje kazna. Mi se kao klub našim sportskim prijateljima iz Visokog iskreno izvinjavamo i nadamo se da se ovakve stvari neće dešavati na bilo kojem terenu u Republici Srpskoj i BiH“, kaže Mojović.

On je podsjetio da je Foča, u kojoj se gotovo dvije decenije održava međunarodni turnir Fudbal frends, prepoznatljiva kao centar omladinskog fudbala i kao dobar domaćin ekipama iz regiona, Evrope i svijeta.

„Fudbal frends ove godine slavi 18. rođendan i za 18 godina nikada nije bilo nijednog incidenta, što govori da je Foča uvijek bila dobar domaćin, grad u kojem su se svi osjećali sigurno i prijatno. Međutim, desilo se što se desilo, svima u klubu nam je veoma žao zbog toga. Prijavili smo nadležnim institucijama, Univerzitetska bolnica i Policijska uprava pružili su veliku podršku gostima iz Visokog“, navodi Mojović.

Povrijeđenom omladincu „Bosne“ Mojović je poželio što brži oporavak i da se što prije vrati na teren.

„Imamo informaciju da je momak već bolje, a i sami gosti iz Visokog su istakli da smo mi kao klub preduzeli sve što je bilo u našoj moći da se bezbjedno vrate svojim kućama“, dodao je Mojović.

Na video snimku, koji je klub iz Visokog objavio na društvenim mrežama, vidi se kako, u trenutku dok traje koškanje i rasrava između igrača dva tima, jedan od gledalaca, koji su utrčali na teren, nogom udara gostujućeg igrača, koji je ležao na zemlji.

Novinar: Igor Janković
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: