Vijesti

U akciji "Roleks" do sada uhapšeno deset lica

11.06.2024 | 13:57 U akciji "Roleks" do sada uhapšeno deset lica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske učestvuju u operativnoj akciji "Roleks" koja se odnosi na suzbijanje trgovine drogom, a u kojoj je na širem području BiH uhapšeno deset lica.

Na osnovu naredbe Suda BiH, u toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata, te prevoznih sredstava na 24 lokacije na području Banjaluke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Riječ je o akciji koja se sprovodi na osnovu razmjene operativnih informacija sa Evropolom s ciljem procesuiranja većeg broja lica koja su od kraja 2019. do početka 2021. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašteno prometovala drogu na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja zapadnog Balkana.

Nad uhapšenima je u toku kriminalistička obrada.

Akciju "Roleks" sprovodi Uprava MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet uz podršku Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banjaluka, Trebinje i Foča.

Akcija se sprovodi u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH i MUP-om Livanjskog kantona, a sve mjere i radnje se preduzimaju pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: