Obrazovanje

Medicinski fakultet Foča: Popunjena sva mjesta, nema drugog upisnog roka

07.07.2020 | 14:53 Medicinski fakultet Foča: Popunjena sva mjesta, nema drugog upisnog roka

Nakon prvog upisnog roka, na Medicinskom fakultetu u Foči popunjena su sva planirana mjesta za brucoše na studijskim programima medicina, stomatologija, zdravstvena njega i specijalna edukacija i rehabilitacija.

Nakon prvog upisnog roka, na Medicinskom fakultetu u Foči popunjena su sva planirana mjesta za brucoše na studijskim programima medicina, stomatologija, zdravstvena njega i specijalna edukacija i rehabilitacija.  Drugog upisnog roka neće biti, a mjesta još ima na novom studijskom programu medicina na engleskom jeziku, za koji će krajem jula biti organizovan prijemni ispit.

Konačan broj primljenih studenata na četiri studijska programa Medicinskog fakulteta znaće se nakon upisa primljenih kandidata, koji počinje sutra, kaže dekan Medicinskog fakulteta Dejan Bokonjić.

-Prema broju prijavljenih kandidata ove godine smo imali jedan od najboljih upisnih rokova. Čekamo zvanične rezultate prijemnog ispita i upis studenata koji će trajati do kraja naredne sedmice, kada ćemo znati hoće li svi koji su položili prijemni ispit htjeti da se upišu. Imamo puno kandidata koji su položili prijemni ispit i koji su na listi čekanja. Gledaćemo da primimo sve kandidate koji su ostali ispod crte, a koji su položili kvalifikacioni ispit- rekao je Bokonjić

Bokonjić je istakao da su primljeni najbolji kandidati dodajući da je ove godine bio rekordan broj zainteresovanih kandidata iz Srbije i Crne Gore.

-Većina kandidata koji su se prijavili su bili odlični učenici, a dosta ih je imalo sve petice tokom školovanja. Prijemni ispit je dobro urađen i iznenađeni smo brojem kandidata koji su položili prijemni ispit. Konkurencija je bila jaka i razlike u znanju koje posjeduju su veoma male. Mislim da trebamo biti zadovoljni i ponosni- rekao je Bokonjić.

Prema preliminarnim rezultatima, u prvom upisnom roku, na Pravoslavni bogoslovski fakulteta „Sveti Vasilije Ostroški“ primljen je 31 brucoš, od planiranih 56. Dekan Fakulteta Vladislav Topalović.

-Nakon dužeg niza godina bilježimo porast interesovanja što nas posebno raduje, jer živimo u okolnostima koje su, sa demografske tačke gledišta, takve da nismo očekivali da ćemo imati porast upisa. Smatram da je Pravoslavni bogoslovski fakultet učinio dosta da privuče buduće studente i da se kvalitet studija prepoznao. Ove godine imamo studente ne samo iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, već i iz Srbije, Crne Gore i eparhija iz dijaspore. Očekujemo da će broj upisanih studenata ove godine biti veći nakon drugog upisnog roka- rekao je Topalović

Upis primLjenih kandidata počinje sutra, a završava 17. jula.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: