Vijesti

PU Foča: Realizovana kampanja „Stop prosjačenju“

01.07.2021 | 13:04 PU Foča: Realizovana kampanja „Stop prosjačenju“

Na području koje pokriva Policijska uprava Foča realizovana je kampanja pod nazivom „Stop prosjačenju“ koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U okviru današnje akcije, čiji je cilj jačanje svijesti građana o pravima djece, te rizicima i posljedicama prosjačenja djece, pripadnici PU Foča razgovarali su sa građanima i dijelili im informativno-edukativne letke.

Iz Policijske uprave Foča saopšteno je da u prošloj i tokom prvih šest mjeseci ove godine na području koje ta Uprava pokriva nije bilo evidentiranih prekršaja prosjačenja.

Podsjećaju da je u Zakonu o javnom redu i miru navedeno da prekršaj čini onaj ko prosjači ili navodi drugog na prosjačenje.

-Za počinioce ovih prekršaja propisana je kazna od 200 KM do 800 KM, a za navođenje djece i duševno oboljelih lica na prosjačenje predviđena je kazna od 400 KM do 1.200 KM-navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Foča pozivaju građane da prijave prosjačenje na broj 122, kako bi policijski službenici preduzeli predviđene mjere i sankcionisali počinioce prekršaja, te na taj način spriječili širenje ove pojave.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: