Vijesti

Pripreme za sedmi „Nektar OK Fest“: Povratak dobroj svirci pod vedrim nebom

20.07.2021 | 11:42 Pripreme za sedmi „Nektar OK Fest“: Povratak dobroj svirci pod vedrim nebom

Iako je do sedmog izdanja „Nektar OK Festa“, koji će se od 13. do 15. avgusta održati na Tjentištu, ostalo gotovo mjesec dana organizatori privode kraju pripreme i najavljuju kvalitetne sadržaje. Sve svoje raspoložive kapacitete i infrastrukturu u organizaciji najmasovnijeg festivala u ovom dijelu Evrope ponudiće Opština Foča i NP „Sutjeska“, istaknuto je na današnjem sastanku organizatora, lokalne uprave i nadležnih ustanova.

Nakon više od godinu dana, epidemiološka i zdravstvena slika u zemlji i regiji daje mogućnost organizatorima „Nektar OK Festa“ da mlade iz cijelog regiona ponovo okupe u jedinstveni ambijent najstarijeg nacionalnog parka u BiH, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje su na snazi.

-Dobro je  što ne jenjava interes posjetilaca festivalu, opštini Foča i NP „Sutjeska“. Siguran sam da i ove godine organizujemo jedno pozitivno i kvalitetno izdanje. Ranijih godina imali smo posjetioce sa gotovo svih kontinenata,  međutim ove godine zbog epidemiološke situacije imaćemo većinom posjetioce iz zemalja u regionu, pored Republike Srpske i BiH, iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske-rekao je direktor festivala Dubravko Suvara.

„Nektar OK Fest” jedna je od najboljih turističkih promocija Sutjeske, Foče kao i cijele Republike Srpske. Stavljanjem svih raspoloživih kapaciteta u funkciju podršku organizaciji pružiće Opština Foča.

-U punom kapacitetu sa svim našim službama pružamo podršku organizaciji festivala. Opština Foča ima višestruku korist od festivala, velika je promocija Foče, Sutjeske i svih turističkih potencijala na ovom prostoru. Ove godine Turistička organizacija imaće priliku za promociju promotivnog materijala, a ja pozivam sve zainteresovane ljude koji žele ili da zarade ili da plasiraju svoje proizvode tokom održavanja festivala da se jave organizatorima, posebno naše ugostitelje-rekao je načelnik opštine Milan Vukadinović.

Dobre zabave na Tjentištu ovog ljeta zasigurno neće nedostajati. Za najbolju atmosferu i povratak u dugo iščekivanu „normalnost“ biće zaduženi: Van Gog , Bajaga i instruktori , Hladno pivo , Goran Bare i Majke, Zoster , Darko Rundek i  ekipa , Brkovi,  TBF , Kanda, Kodža i Nebojša , Buč Kesidi , M.O.R.T. , Moreuz , čiji se nastupi tokom tri festivalska dana očekuju na glavnoj bini.

I ove godine za najvjerniju publiku, OK kampere, pripremljen je poseban program na njima omiljenoj bini u OK kampu.

Za nezaboravne nastupe i sjajnu energiju dnevnih nastupa, koji ovaj festival čine drugačijim od drugih, zaduženi su: Ritam nereda – Lav Hanters – Mortal Kombat – Hu Si – Ateist Rep – Marčelo i Napeti kvintet.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: