Vijesti

Usvojene mjere za Apoteku Foča

22.07.2021 | 18:01 Usvojene mjere za Apoteku Foča

Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su izvještaj Anketnog odbora o radu fočanske Javne zdravstvene ustanove Apoteka, sa predloženim mjerama prevazilaženja finansijske dubioze, odnosno otplate duga, koji sa zateznom kamatom iznosi 650 hiljada KM.

Ovim mjerama, Apoteci Foča je naloženo da prihvati ponuđeni Ugovor o cesiji i prebijanju potraživanja koji su dobavljači ponudili, a kojim je predviđeno da se dug otplati u narednih deset godina i to u mjesečnim ratama po 5.000 KM, pri čemu se zakonske zatezne kamate ubuduće neće obračunavati.

Apoteka je dužna i da uskladi lična primanja zaposlenih sa ličnim primanjima zaposlenih u Domu zdravlja Foča, te da direktor ove javne ustanove upozna Upravni odbor sa svim ugovorima koji se tiču njenog poslovanja.

Skupština opštine je prethodno obavijestila Policijsku upravu Foča o poslovnim gubicima Apoteke tražeći da policijski organi ispitaju i utvrde ko je odgovoran za takvo poslovanje.

Načelnik opštine Milan Vukadinović na današnjoj sjednici se obavezao da će od Policijske uprave zatražiti informaciju dokle se stiglo sa istragom u vezi sa poslovanjem fočanske Apoteke.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: