Vijesti

U nedjelju “Drinska avantura”

24.07.2021 | 15:32 U nedjelju “Drinska avantura”

Spust gumenim čamcima početnim i najbistrijim dijelom toka rijeke DrinE, od rafting kampa „Tara sport“ do akva parka „Ušće“ u Foči, u okviru već tradicionalne manifestacije „Drinska avantura“, koju organizuje fočanski Omladinski pokret, održaće se u nedjelju, 25. jula.

Za manifestacija, koja petu godinu promoviše rafting i ljepotu kristalno čistog, tirkiznog dijela toka rijeke Drine, i ove godine vlada veliko interesovanje mladih iz Srpske, Federacije BiH i Crne Gore.

Nakon spusta, dugog oko 18 kilometara, Drinska avantura nastaviće se di-džej žurkom na Akva parku „Ušće“.

Predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić kaže da će se učesnici okupiti na Trgu kralja Petra u 9.00 časova, odakle organizovanim prevozom kreću do rafting kampa.

„Interesovanje je veliko, zovu nas ljudi sa svih strana da rezervišu spust. Za sada imamo prijavljene učesnike iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Goražda, Ustikoline, Plužina, Foče“, kaže Mandić.

Osim promocije prirodnih ljepota opštine Foča, cilj „Drinske avanture“ je širenje ekološke svijesti i društvene pokretljivosti mladih uz slogan “Drina nas spaja”.

U okviru Drinske avanture, Omladinski pokret je prethodnih godina poribljavao rijeke Drinu i Ćehotinu, organizovao „Školu ribolova“ , biciklističku vožnju i noćni vertikalni uspon do Planinarskog doma „Zabrana“, a ove godine akcenat je stavljen na ekologiju.

„Odlučili smo se za ekološku priču u Miljevini, gdje smo nabavili kontejnere i organizovali akciju čišćenja u selu Pođeđe“, navodi Mandić.

Podrška je i ove godine stigla od Turističke organizacije /TO/ Foča, koja je omogućila besplatno učešće na „Drinskoj avanturi“ za najbolje fočanske osnovce.

„U saradnji sa rukovodiocima osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Veselin Masleša“, dogovorili smo da svi vukovci i đak generacije imaju besplatno učešće. To je naš mali doprinos za izuzetne đake“, rekla je direktor TO Spomenka Popadić.

„Drinska avantura“ jedna je od fočanskih manifestacija, kojima Omladinski pokret i Turistička organizacija nastoje da turiste, koji posjećuju okolne prirodne ljepote, prije svega rafting kampove na Drini i Tari i Nacionalni park „Sutjeska“, dovedu u samu Foču.

Broj učesnika nije ograničen, a zainteresovani se mogu prijaviti na broj telefona 066 892 322 do subote u 12.00 časova.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: